< terug

Kipchoge terug in Wenen voor Ineos Challenge 1:59

28 september 2023 (0 reacties) Kipchoge terug in Wenen voor Ineos Challenge 1:59

Gisteren keerde ’s werelds beste marathonloper Eliud Kipchoge voor even terug naar het iconische Prater in Wenen om de eerste set INEOS 1:59 Pace Challenge-palen te onthullen.Deze palen symboliseren de opmerkelijke prestatie van Kipchoge, die een van de grootste sportieve barrières doorbrak door ’s werelds eerste marathon van minder dan twee uur te voltooien en te bewijzen dat geen mens beperkt is.

De INEOS 1:59 Pace Challenge, in het leven geroepen door Sir Jim Ratcliffe als onderdeel van de nalatenschap van de marathon van minder dan twee uur. Het is een wereldwijde hardloopuitdaging die voor iedereen toegankelijk is. Deelnemers moeten 352,6 meter afleggen in minder dan 1 minuut, de snelheid waarmee Eliud de marathonafstand aflegde. Er komen fysieke startplaatsen over de hele wereld, waarvan de eerste in Wenen, naast een digitale uitdaging die op 12 oktober wereldwijd van start gaat.

Sir Jim Ratcliffe: “Door de marathonbarrière van 2 uur te doorbreken, bewees Kipchoge aan de wereld dat mensen kunnen uitblinken als ze worden uitgedaagd. Onze ambitie is dat we door Eliud Kipchpoge en de nalatenschap van de INEOS 1:59 Pace Challenge generaties zullen inspireren om de barrières die ze zichzelf opleggen te doorbreken en te geloven dat niemand beperkt is.

Eliud Kipchoge, Olympisch kampioen, wereldrecordhouder en de eerste persoon die de marathon onder de twee uur liep (1:59:40): “De INEOS 1:59 Challenge heeft een speciaal plekje in mijn hart, sindsdien heb ik ervaren dat veel mensen zich geïnspireerd voelden om te gaan hardlopen of om de remmen in hun hoofd los te gooien en te bereiken wat ze willen bereiken. Ik vind het leuk om mensen te inspireren door middel van hardlopen, daarom vraag ik hardlopers om de uitdaging aan te gaan om mijn tempo van de 1:59 challenge te lopen.

Op 12th oktober 2019 voltooide Eliud Kipchoge ’s werelds eerste marathon onder de twee uur. Eliud hield een ongelooflijk tempo van 1 uur, 59 minuten en 40 seconden vol en herdefinieerde wat mogelijk is in de wereld van hardlopen. Hij bewees de wereld dat NoHumanIsLimited.  De INEOS 1:59 Pace Challenge is een wereldwijde fysieke en digitale uitdaging om te trainen en te werken aan het evenaren van Eliuds tempo, om een afstand van 352,6 meter in minder dan 1 minuut af te leggen.Eliud Kipchoge, Olympisch kampioen, wereldrecordhouder en de eerste persoon die de marathon onder de twee uur liep (1:59:40): “De INEOS 1:59 Challenge heeft een speciaal plekje in mijn hart, sindsdien heb ik ervaren dat veel mensen zich geïnspireerd voelden om te gaan hardlopen of om de remmen in hun hoofd los te gooien en te bereiken wat ze willen bereiken. Ik vind het leuk om mensen te inspireren door middel van hardlopen, daarom vraag ik hardlopers om de uitdaging aan te gaan om mijn tempo van de 1:59 challenge te lopen.

De INEOS 1:59 Pace Challenge
Op 12 oktober 2019 voltooide Eliud Kipchoge ’s werelds eerste marathon onder de twee uur. Eliud hield een ongelooflijk tempo van 1 uur, 59 minuten en 40 seconden vol en herdefinieerde wat mogelijk is in de wereld van hardlopen. Hij bewees de wereld dat NoHumanIsLimited.  De INEOS 1:59 Pace Challenge is een wereldwijde fysieke en digitale uitdaging om te trainen en te werken aan het evenaren van het tempo waarmee Kipchoge toen de marathon liep, om een afstand van 352,6 meter in minder dan 1 minuut af te leggen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *