< terug

Kiplangat wereldkampioen op de marathon, Nageeye stapt ontgoocheld uit.

27 augustus 2023 (0 reacties)

Victor Kiplangat heeft de marathon op de WK atletiek in Boedapest gewonnen. De Oegandese atleet liet Leul Gebresilase in de laatste kilometers achter en liep naar goud in 2.08.53. Abdi Nageeye haalde de finish niet. De 34-jarige Nederlander had de benen niet en moest na ruim 25 kilometer de groep laten gaan. Even later stapte hij uit, net als vorig jaar op de WK in Eugene. Teleurstellend voor de ambitieuze Nederlandse marathonloper hij wilde zich juist revancheren voor het optreden in Eugene vorig jaar waar hij op een kilometer voor de finish eruit stapte. Dit jaar pakte hij de voorbereiding heel anders aan.

Lees hier verder

Oeganda dominant
De winst van de Oegandees Kiplangat waar de Nederlandse trainer Addy de Ruiter een belangrijke rol speelt, toont aan dat de Oegandese lange afstandslopers steeds dominanter worden. Cheptegei won op de baan al zijn derde wereldtitel op rij op de 10.000 mtr. Hij gaat dit najaar debuteren in de marathon van Valencia.

Victor Kiplangat
Victor Kiplangat (23) won in 2017 als tiener al de wereldkampioenschappen berglopen. In 2022 won hij een gouden medaille op de marathon tijdens de Commonwealth Games. Opmerkelijk was dat hij daar ondanks het nemen van een verkeerde afslag toch nog wist te winnen. Ook bij het WK in Budapest was Kiplangat opmerkelijk fit en oogde nog fris in de finale en liet vrij eenvoudig zijn Ethiopische concurrent Leul Gebresilase achter zich.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *