< terug

Kiplimo en Aregawi in 5000 mtr veld DL Monaco

26 mei 2023 (0 reacties)

Tijdens de wereldkampioenschappen atletiek cross country in Bathurst 23 in februari eisten zij de eerste twee plaatsen op en nu zullen Jacob Kiplimo en Berihu Aregawi opnieuw elkaar bestrijden, deze keer over 5000 m op de baan tijdens de DL in Monaco op 21 juli.

Kiplimo werd dit jaar al wereldkampioen cross country. Hij won ook al de wereldtitel halve marathon en is tevens op die afstand de houder van het wereldrecord. De Oegandees veroverde op de 10.000m bronzen medailles tijdens de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen. Aregawi won het zilver bij het WK cross in Bathurst. In 2021 won hij de 5000m Diamond Trophy en is houder van het wereldrecord 5km.

De Oegandees Kiplimo won in maart een halve marathon in New York, maar heeft dit jaar nog niet een baanwedstrijd gelopen. Zijn laatste baanwedstrijden waren de finales van de Commonwealth Games 5000m en 10.000m, die hij beide won.

Aregawi uit Ethiopië opende zijn seizoen op de Diamond League in Doha en liep 7:27.61 om derde te worden op de 3000m, de afstand die hij vorig jaar in Monaco liep en in 7:26.81 tweede werd.De twee wereldsterren krijgen gezelschap van de Franse Jimmy Gressier, die in Monaco tweemaal het Europees record op de 5 km verbeterde.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *