< terug

Kwalificatie-eisen EK en WK marathon bekend gemaakt

27 september 2021 (0 reacties)

De atletiekunie heeft de kwalificatie-eisen bekend gemaakt voor het EK en WK marathon. Wie kijkt naar de ontwikkeling van de eindtijden in de marathon kan spreken van niet bepaald zware limiet-eisen. Het biedt voor veel atleten, met name voor het EK marathon, een goede kans om zich te kwalificeren.

Wereldkampioenschappen Atletiek in Oregon, Verenigde Staten, 15 t/m 24 juli 2022

Kwalificatie eisen WK

De uit te zenden atleten dienen te hebben voldaan aan alle kwalificatie-eisen zoals die zijn vastgesteld door World Athletics. Afwijkend van de internationale kwalificatie-eisen dient in de periode 1 januari 2021 t/m 1 mei 2022 aan de onderstaande prestatie-eisen te zijn voldaan om voor uitzending in aanmerking te komen:

Marathon Mannen 2:10.00 of World Marathon Majors top 10
Marathon Vrouwen 2:28.00 of World Marathon Majors top 8
Europese Kampioenschappen Atletiek in München (Duitsland), 15 t/m 21 augustus 2022

Kwalificatie eisen EK

De uit te zenden atleten dienen te hebben voldaan aan alle kwalificatie-eisen zoals die zijn vastgesteld door European Athletics. Afwijkend van de internationale kwalificatie eisen dient in de periode 1 januari 2021 t/m 1 mei 2022 aan de onderstaande prestatie-eisen te zijn voldaan om voor uitzending in aanmerking te komen:

Marathon Mannen 2:12.30
Marathon Vrouwen 2:31.30
Voor het team klassement op marathon tijdens Europese Kampioenschappen kunnen atleten worden toegevoegd die niet aan de kwalificatie-eisen hebben voldaan. Het team kan bestaan uit minimaal 3 en maximaal 6 atleten.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *