Ad
< terug

Lauwersmeer marathon

4 februari 2019 (0 reacties)

LAUWERSOOG – Het 50-jarig bestaan van het Lauwersmeer wordt groots gevierd. Eén van de activiteiten van de Provincie Groningen is de hardloopmarathon rond het Lauwersmeer die door Stichting 40Mijl wordt georganiseerd. Dit jaar bestaat het Lauwersmeer 50 jaar. In 1969 is de dijk aangelegd en dat was het begin van het Lauwersmeer en Lauwersoog. Vanaf dat moment ging de recreatie en het toerisme zich ontwikkelen.

De Lauwersmeer Marathon gaat plaatsvinden op 12 mei 2019. Naast een hele marathon kan ook een halve marathon of een 10 of 5 kilometer run gelopen worden. De Lauwersmeer Marathon staat in het teken van de plastic soep. Daarom wordt deze waar mogelijk zonder plastic georganiseerd en wordt er geld ingezameld voor de Plastic Soup
Foundation.

Kidsrun
Tijdens de marathon is er ook een Kidsrun Sponsorloop. Met een educatief programma voor het basisonderwijs in aanloop naar het evenement toe en met informatiepaviljoens tijdens het evenement probeert de stichting de jeugd in beweging te krijgen en bewust te maken van de invloeden van plastic op het milieu. Voor de kinderen zijn er activiteiten, zoals een filmpje van de Plastic Soup Foundation. De warming-up voor de kinderen wordt verzorgd door sportvoeding specialist Medicc Sports uit Groningen.

Een evenement
De Lauwersmeer Marathon wordt een evenement voor iedereen. Het recreatieterrein voor restaurant het Booze Wijf wordt ingericht met informatiepaviljoens van partijen zoals de Plastic Soup Foundation en Staatsbosbeheer. Eten en drinken is aanwezig en ook live muziek ontbreekt niet! De hele middag zal Top Coverband SW!TCH op het podium staan!
De evenementen starten op 12 mei om 11:00 uur bij het Booze Wijf te Lauwersoog.Meer informatie is te vinden op www.lauwersmeermarathon.nl .

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *