< terug

Londen marathon met halvering van het prijzengeld

18 september 2020 (0 reacties)

De topatleten zullen dit jaar minder verdienen voor hun presaties in de London Marathon, aangezien de effecten van Covid-19 de sportwereld blijven treffen. De organisatoren van de race van 4 oktober zeggen dat het prijzengeld met bijna de helft is verlaagd van wat vorig jaar werd aangeboden.M et slechts 17 dagen voor de 40e editie van de London Marathon. Het zal een volgende tegenslag zijn voor de marathonlopers die net terugkeren na maanden van zware lockdowns.

Interessant is dat er voor de eerste keer een aparte prijzenpot zal zijn voor de best presterende Britse atleten . De wedstrijd zal vooral in het teken staan van de strijd tussen ’s werelds snelste marathonlopers – Eliud Kipchoge uit Kenia en Kenenisa Bekele uit Ethiopië.Eliud Kipchoge neemt het op tegen Bekele, de man die binnen twee seconden van zijn wereldrecord in Berlijn kwam.

BekeleDe organisatoren koppelen de verlaging van het prijzengeld van meerdere miljoenen aan de huidige financiële onrust als gevolg van de Covid-19-pandemie.Vorig jaar gaven de organisatoren $ 313.000 prijzengeld uit voor de beste atleten en nog eens $ 850.000 voor tijdbonussen.

Kipchoge won $ 42.000 voor het winnen van de race van vorig jaar, maar in de race van vier oktober zal hij minder in de zak steken.
Spencer Barden van de London Marathon zei dat het verminderen van het prijzengeld geen gemakkelijke beslissing was.”Wat we dit jaar hebben gedaan, is de prijsstructuur voor de internationale hardlopers met bijna 50 procent verlagen ten opzichte van voorgaande jaren. We hebben dit jaar echter ook een prijsstructuur gecreëerd die alleen voor Groot-Brittannië bestemd is, dus de drie beste Britse atleten zullen een eigen geldprijs ontvangen ”, aldus Barden.Race-directeur Hugh Brasher van de London Marathon beloofde de wereld een speciale race, ondanks de koerswijziging als gevolg van de Covid-19-pandemie die het noodzakelijk maakte om de race in een coronavrije bubbel in Londen te houden.

“Dit jaar wordt een van de beste ooit. We weten dat dit parcours snel is en de atleten zijn enthousiast. Maar wat we met dit evenement ook doen, is om dit geweldige gevoel van gemeenschap en saamhorigheid te benadrukken, ”zei Brasher.De races vinden plaats op een gesloten circuit rond St James’s Park in het centrum van Londen. Er word 19,6 ronden gelopen rond St James Park met de finish op de vertrouwde plek the Mall.

Mo Farah

De Britse Mo Farah, de kersverse werelduurrecordhouder is de haas voor de atleten die onder 2:11:30 willen lopen, de Olympische kwalificatietijd.In deze groep ook de Nederlander Frank Futselaar. Het is tevens de langzaamste groep in de marathon.

frank futselaar 2
Amsterdam Marathon 2019

In de elite damesrace keert titelverdediger en wereldrecordhouder Brigid Kosgei uit Kenia terug samen met de wereldkampioene Ruth Chepngetich, winnares van de marathon van Londen 2018 en Vivian Cheruiyot in 2019 tweede.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *