< terug

Maarten van Zetten loopt nieuw parcoursrecord Dordtse halve marathon

13 maart 2023 (0 reacties)

Dordrecht, 13 maart 2023 – De 45ste editie van de Dordtse Halve Marathon werd gelopen onder een heerlijk zonnetje. Ruim 600 lopers genoten van het prachtige parcours over de dijken langs het Wantij en door de natuur van de Dordtse Biesbosch. In combinatie met weinig wind en een niet al te hoge temperatuur waren de loopomstandigheden ideaal. Maarten van Zetten verbeterde het parcoursrecord en liep de halve marathon in een tijd van 1 uur, 7 minuten en 19 seconden.

Als vanouds ging de dag van start met de jeugdlopen. Om 10.20 uur begonnen de jongsten aan hun 400 meter loop. Ook de framerunners deden mee met de jeugdlopen. Deze jonge atleetjes, die een lichamelijke beperking hebben, kunnen door middel van hun driewielige loopframe meedoen met hardloopwedstrijden. Ook de 600 meter en 800 meter jeugdlopen werden afgewerkt. In totaal hebben 111 kinderen een felbegeerde medaille om hun nek gekregen.

Maarten van Zetten goed in vorm

Het startschot voor de halve marathon werd gegeven door de Country Manager Benelux van Riwal, Glenn Verburg. 323 lopers begonnen vanaf de atletiekbaan aan de 21.1 kilometer. Maarten van Zetten liet met het verbeteren van het parcoursrecord zien goed in vorm te zijn, nadat hij in december ook al een halve marathon finishte onder de 1 uur en 8 minuten. Pol Nabben finishte als tweede, terwijl achter hem een felle strijd om het brons werd gestreden. Uiteindelijk wist Maarten van Zeggeren op 200 meter van de finish los te komen van zijn belager, Nick van den Bleeken, waardoor hij als derde finishte.

Petra Sloots wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging de winst naar Petra Sloots, die in een tijd van exact 1 uur en 28 minuten de eindstreep passeerde. Zij wist met haar tijd nipt Chantal van Oudheusden voor te blijven, die 30 seconden later finishte. Carla Ophorst werd derde.

Snelle tijden op 5 en 10 kilometer

Ook op de prestatielopen over 5 kilometer en 10 kilometer is beduidend harder gelopen dan voorgaand jaar. Stan Schipperen wist de 10 kilometer bij de heren op zijn naam te schrijven in een tijd van 30 minuten en 31 seconden. De winst bij de vrouwen ging naar Annieta Alblas in een tijd van 43 minuten en 53 seconden.

Op de 5 kilometer ging de winst bij de vrouwen naar Fortius-atlete Eva Reijenga in een tijd van 19 minuten en 2 seconden. Bij de mannen was de eerste plaats voor Sam Kraaijeveld die binnen 15 minuten en 31 seconden de streep haalde.

Gulle donatie voor RCVRY RUN

Bij het inschrijven konden de deelnemers geld doneren aan het goede doel van dit jaar, RCVRY Run. Deze stichting stimuleert het buitensporten voor vrouwen met borstkanker. Door het gulle doneren van alle deelnemers kon de organisatie aan het einde van de dag een prachtige check van 1001,50 Euro overhandigen aan Gerda Pankras-Huiskamp, een van de trainster van RCVRY Run.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *