< terug

Marathon in het buitenland lopen: wat dekt jouw zorgpremie?

8 oktober 2019 (0 reacties)

Een Marathon lopen in het buitenland is voor veel hardlopers iets geweldigs. Het is een unieke ervaring en daarnaast ook een flinke prestatie. Maar wat nou als je een blessure oploopt, worden je zorgkosten dan gedekt door je zorgverzekering? Vaak is dit niet het geval, je zorgverzekering vergelijken is dus erg belangrijk voordat je naar het buitenland gaat. Zo weet je precies wat er wel en wat er niet gedekt wordt. 

Reisverzekering

Wanneer je in het buitenland in het ziekenhuis beland is alleen een zorgverzekering vaak niet voldoende. Om verzekerd te zijn voor dit soort schade is een reisverzekering nodig. Het fijne van een reisverzekering is dat naast de zorgkosten ook je spullen verzekerd zijn. Het is dus eigenlijk altijd belangrijk om een reisverzekering af te sluiten als je naar het buitenland gaat.

Aanvullende verzekering

Het is mogelijk om in het buitenland tegen hoge zorgkosten aan te lopen. Deze kosten kun je dus laten dekken door een reisverzekering af te sluiten. Naast de zorgkosten in het buitenland is het ook mogelijk dat je in Nederland nog hulp nodig hebt om van een blessure af te komen. Misschien dat je wel een fysiotherapeut nodig hebt. Dit kan ontzettend duur zijn. Houd hier dan ook rekening mee voor de zorgverzekering 2020. Een aanvullend pakket met fysiotherapie is erg belangrijk als je regelmatig een marathon moet lopen. 

Goede voorbereiding

Naast het afsluiten van een verzekering zul je een goede voorbereiding moeten hebben voordat je aan een marathon mee doet. Een marathon is niet zomaar iets, door veel hardlopers wordt het als heftig ervaren. Als mensen zijn we niet gewend om 40 kilometer hard te lopen. Voor het lichaam is het dan ook erg zwaar. Zorg ervoor dat je pas mee doet aan een marathon als je er echt klaar voor bent. Er zijn ieder jaar weer een hoop hardlopers die de marathon niet halen of zware blessures oplopen. 

Een marathon is dus een mooie ervaring, je moet er alleen wel verantwoordelijk mee omgaan. Check dus van te voren al je verzekeringen. Als je er niet uitkomt kun je altijd hulp vragen aan andere hardlopers die je kent. Door het enthaustisme vergeten veel hardlopers deze zaken. Let hier dus goed op want zonder de juiste voorbereiding of verzekering kun je nog wel eens in de problemen komen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *