< terug

Meppel City Run past parcours aan

30 mei 2023 (0 reacties)

Op zondag 4 juni gaat het jaarlijkse hardloopfeest in Meppel weer van start. De Meppel City Run staat inmiddels bekend als de mooiste cityrun van Drenthe. Bijna 2500 deelnemers staan zondag aan de start tijdens de 10e Meppel City Run op het parcours door de binnenstad. Dit parcours is aangepast na overleg met de gemeente.

4 & 8 mijl, Businessrun, de KidsRun en G-Run
De Meppel City Run is er voor iedereen. Daarom is er ook dit jaar weer een vol programma op de zondag. De KidsRun en de G-Run leggen vanaf 12.10 uur een speciaal parcours af in de historische binnenstad. Zij kiezen voor 200 meter (minirun) of de 1 of 2 kilometer loop. De KidsRun is tegelijkertijd ook een sponsorloop, waarbij de volledige opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds. De opbrengst van de cheque wordt na afloop van de Meppel City Run uitgereikt bij Herberg ‘t Plein aan het Prinsenplein.

Het parcours van de 4 Mijl en de 8 Mijl is zowel geschikt voor de ervaren wedstrijdlopers als voor recreanten. Dit jaar staan er ruim 2500 deelnemers aan de start. Naast 2000 lopers voor de 4 of 8 mijl ruim 400 kinderen. Alle lopers genieten elk jaar weer van de heerlijke sfeer, het publiek en het entertainment langs de route. Je kunt wel stellen dat de sfeer in Meppel elk jaar weer wordt overtroffen. Het meelopen aan de Meppel City Run maakt het daarom tot een unieke ervaring en de afterparty maakt dit helemaal af!

Heel Meppel doet mee!
De Meppel City Run is inmiddels niet meer weg te denken van de evenementenkalender van Meppel. De sfeervolle route door het historische centrum heeft het evenement tot een populair hardloopfestijn gemaakt voor zowel loper als supporter.

Parcourswijziging
Ondanks eerdere berichten hebben we in overleg met de gemeente toch op het laatste moment besloten het parcours wat aan te passen. In het nieuwe parcours loop je nog meer door de gezellige Meppeler straten, zoals Zuideinde, Catharinastraat, Vledderstraat en natuurlijk de Ambonstraat. Door de last minute-aanpassing is het parcours dit jaar niet gecertificeerd voor de Atletiek Unie.
Een kaartje van het parcours is te vinden op onze website

Vrijwilligers
Om de Meppel City Run voor elke deelnemer betaalbaar en toegankelijk te houden bestaat de hele organisatie van de Meppel City Run uit niet-betaalde krachten (vrijwilligers). Hier zijn we trots op en dit willen we graag zo houden. Ook dit jaar helpen er 160 vrijwilligers mee aan de organisatie van de Meppel City Run. Deze vrijwilligers worden dit jaar ondersteund door circa 24 vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan.

Binnenstad gedeeltelijk tijdelijk autovrij
Het parcours is tijdelijk autovrij in verband met de veiligheid van de omwonenden, aan het parcours van de Meppel City Run kunnen daar op zondag 4 juni tijdelijk (tijdens de wedstrijd) hinder van ondervinden. De organisatie vraagt hier begrip voor.

Programma zondag 4 juni
Starttijden voor de afstanden zijn:
12.00 uur warming up G-run: Kerkplein
12.10 uur G-Run: Kerkplein
12.30 uur warming up minirun 200 meter: Kerkplein
12.40 uur Minirun 200 meter: Kerkplein
12.50 uur warming up Kidsrun 1 km: Kerkplein
13.00 uur Kidsrun 1 km: Kerkplein
13.10 uur warming up Kidsrun 2 km: Kerkplein
13.20 uur Kidsrun 2 km: Kerkplein
13:40 uur Start Stad en Esch 3 km
13.45 uur warming up 8 mijl: Grote Oever
14.00 uur 8 mijl: Grote Oever
14.15 uur warming up 4 mijl Grote Oever
14.30 uur 4 mijl; Grote Oever
15:30 Afterpary
15.40 uur Prijsuitreiking (Prinsenplein)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *