< terug

Michel Butter wil eerder duidelijkheid

18 april 2021 (0 reacties)

Terwijl de sluitingsdatum voor de kwalificatie van de Olympische marathon is vastgesteld op 31 mei wil Michel Butter al eerder duidelijkheid. Dat verklaarde hij tegenover de verslaggevers van nu.nl. De marathonloper voert een aantal redenen aan die volgens hem van belang zijn om hem aan te wijzen voor de Spelen. Of deze argumenten steekhoudend zijn is nog maar de vraag, los van het feit dat er pas na 31 mei duidelijkheid komt.

Khalid Choukoud (2:09.55, red.) en Bart van Nunen (2:10.16, red.) zijn wel sneller dan ik, maar de keuzecommissie zal ook moeten kijken naar mijn prestaties in het verleden”, aldus Butter op website van nu.nl. Of dat steekhoudend is de vraag. Butter presteerde zeker goed in het verleden maar dat is geen indicatie voor het niveau nu vanzelfsprekend. “Ik heb vaker snel gelopen, veel ervaring en bewezen dat ik het lopen van ‘vechtmarathons’, waar het gaat om een goede klassering, goed beheers . Dat zou in mijn voordeel moeten werken” is het volgende argument van Butter. Dat klopt maar dan wel van enkele jaren geleden. Zoals de knappe zesde plaats in New York in 2017. Zijn beste prestatie ooit. Maar het ging ook wel minder zoals in Londen in 2019 toen hij uitstapte. Daarna ging het mis in New York waar hij in november 2019 als 37e finishte in 2.25.07. Butter miste al twee keer de spelen in 2012 en 2016 maar ook dat is geen argument om nu wel een aanwijsplek te verlangen. Het argument dat hij nu duidelijkheid wil om zich specifiek voor te bereiden geldt natuurlijk voor alle atleten. Het is precies de reden waarom bijvoorbeeld de snellere Bart van Nunen zich niet meer wilde wagen aan een voorjaarsmarathon. Dat lijkt nu een bijzonder verstandige keuze.

Lees ook hier over de reactie van Butter over zijn presatiepaspoort

Wij kwamen vandaag al met een overzicht van de gegadigden voor de olympische ploeg en de kansen. Lees hier onze analyse Alle atleten die de limiet hebben gelopen behoudens de snelste mogen hun uitverkiezing bij de atletiekunie pitchen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.