< terug

Mieke Gorissen en Michael Somers Belgisch kampioen veldlopen

6 maart 2022 (0 reacties)

Michael Somers heeft zijn wonderjaar in het veldlopen op grandioze wijze afgesloten. Somers was in het Park van Laken heer en meester in de slotfase van de lange cross op het BK veldlopen. Naast zijn eerste Belgische titel in het veld schrijft hij ook de 40ste editie van de CrossCup op zijn naam. Soufiane Bouchikhi legde beslag op de tweede stek, Dorian Boulvin vervolledigde het podium. Op de korte cross was Ruben Querinjean voor het tweede jaar op rij aan het feest.

Michael Somers moest het afgelopen veldloopseizoen op geen enkele gelegenheid een landgenoot voor zich dulden. Daar kwam vandaag tijdens het BK veldlopen in Brussel geen verandering in. Na een rustige openingsfase nam Soufiane Bouchikhi voorin het initiatief. Michael Somers en Nicolaï Saké klampten aan bij Bouchikhi, die zijn metgezellen probeerde af te schudden met verschillende tempoversnellingen. Saké moest als eerste de koplopers laten gaan.

Lees hier verder

Mieke Gorissen heeft zichzelf opgevolgd als Belgisch kampioene in het veldlopen. Gorissen liep in het Park van Laken weg van alles en iedereen. Ze stak zo ook de eindezege in de CrossCup op zak. Lisa Rooms en Eline Dalemans vervolledigden het podium. Elise Vanderelst liet geen spaander heel van de concurrentie tijdens de korte cross.

Mieke Gorissen heeft de puntjes op de i gezet tijdens het BK veldlopen in Brussel. In het Park van Laken stond er geen mat op de inmiddels al 39-jarige Limburgse. Voor halfweg koers koos de olympische marathonloopster het hazenpad. Lisa Rooms en Eline Dalemans probeerden nog aan te dringen, maar Gorissen beschikte over een stel superbenen. De uittredende Belgische kampioene volgde zichzelf op én mag zich dankzij haar zege ook de eindwinnares van de CrossCup noemen.

Lees hier verder

Elise Vanderelst heeft zich zondag in het Park van Laken tot Belgisch kampioene veldlopen gekroond op de korte cross. De Europese indoorkampioene op de 1500 meter haalde het met ruime voorsprong. Ook Mieke Gorissen kroonde zich even later tot Belgisch kampioene. Bij de mannen waren de titels voor Michael Somers en Ruben Querinjean.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *