< terug

Mike Foppen loopt nieuw nationaal record 5.000 mtr: “Het waren ineens ideale omstandigheden. Sneller dan dertien minuten is nu mogelijk” (audio)

16 juli 2023 (0 reacties)

Foto Björn Parée

Mike Foppen verbeterde in Heusden (België) met maar liefst acht seconden zijn eigen nationale record op de 5.000 mtr. Opmerkelijk aangezien Foppen terugkwam van een blessure. Dertig minuten voor aanvang van de wedstrijd waren de omstandigheden ineens ideaal aldus Foppen. Met zijn nieuwe nationale record van 13.05.66 is Foppen verzekerd van deelname aan het WK in Budapest.

De atleet uit Nijmegen acht zich in Budapest kansrijk voor een finaleplaats. Foppen miste nipt de Olympische limiet. Door mijn hogere plaats op de ranking ben ik ook daar redelijk zeker van aldus Foppen. Foppen is ervan overtuigd dat hij in de toekomst ook de dertien minuten grens kan doorbreken Het vorige record deelde hij met Kamiel Maase nu is hij de enige recordhouder. Vooral daardoor heeft een periode achter de rug dat het mentaal zwaar was. En.. de snor kan er nu af. Luister naar ons interview met Mike Foppen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *