< terug

Minimaal 2000 lopers aan de start op 19 mei achtste Meppel City Run

1 mei 2019 (0 reacties)

De 8e Meppel City Run belooft weer een prachtige editie te worden met nog meer inschrijvingen dan vorig jaar. Door de verplaatsing van de Meppel City Run naar het voorjaar, doen dit jaar ook diverse scholen uit Meppel mee, zoals Dingstede en Stad & Esch, die samen met bijna 400 leerlingen meelopen. De mogelijkheid tot inschrijven is nog niet gesloten, maar de teller staat nu al boven de 2000 lopers. De organisatie is blij dat dit hardloopevenement door de verhuizing naar het voorjaar, nóg meer lopers trekt.

We zijn er klaar voor!
In 2012 begon de Meppel City Run als hardloopevent in Meppel. De verwachting van 2000 deelnemers is al gehaald, voordat de inschrijving is gesloten. Al maanden wordt er druk gewerkt door de vele vrijwilligers om ook dit jaar weer een topeditie neer te zetten. De wedstrijd wordt al jaren gekenmerkt door de verschillende loopafstanden door de historische binnenstad van Meppel. Dit maakt de City Run geschikt voor zowel de recreant als de wedstrijdloper. Ook dit jaar is Scania de trotse hoofdsponsor van de 4 en 8 Engelse Mijl. Aangevuld met de SNS Kidsrun, de Prima Life G-Run en vele supporters is het een evenement voor iedereen. De eerste ‘voorjaarseditie’ wordt bovendien aangevuld met een Mini-Kidsrun (voor de allerkleinsten) van 200 meter. Gezien het aantal deelnemers dat zich nu al ingeschreven heeft, wordt de run ook dit jaar weer een groot succes.

Heel Meppel doet mee!
De Meppel City Run kan niet bestaan zonder de hulp van een grote groep vrijwilligers. Om de Meppel City Run voor elke deelnemer betaalbaar en toegankelijk te houden bestaat de hele organisatie van de Meppel City Run uit niet-betaalde krachten (vrijwilligers). Hier kan Meppel trots op zijn. De vrijwilligers werken in verschillende teams en zorgen er bijvoorbeeld voor dat het parcours voorzien wordt van dranghekken, afzetlinten en verkeersborden. Tijdens de loop houden ze een oogje in het zeil, zodat het parcours veilig is voor onze lopers. Vanaf de start van de Meppel City Run begeleiden enkele leden van Fietstourclub Grupetto de lopers tijdens dit evenement. Ook dit jaar dragen een aantal fietsers bij aan een veilig parcours. Vind je het leuk om ook te helpen? Check voor meer informatie onze website of neem contact op via vrijwilliger@meppelcityrun.nl of telefonisch via 06-16177799 (op werkdagen van 18 tot 22u).

Ook kun je meedoen door de lopers tijdens de run aan te moedigen als supporter. Woon je aan het parcours? Voor de deelnemers is het geweldig als straten versierd en feestelijk zijn. De eerste straten zijn al druk met de voorbereidingen en gaan met elkaar de strijd aan om de leukste en gezelligste straat te worden tijdens het hardloopevent. Samen wordt het een sportieve en gezellige dag in Meppel. Met afterparty op het Prinsenplein vanaf ongeveer 16 uur.

Hardloop Hessie aan de start bij de Kidsrun
Vanaf 2019 heeft de Meppel City Run een echte mascotte: Hardloop Hessie. Hessie is geen onbekende in Meppel, als mascotte van Bad Hesselingen. Hessie is uiteraard aanwezig bij de Kidsrun. Wil jouw kind ook aan de start staan samen met Hardloop Hessie? Schrijf hem/haar snel in voor een van de afstanden (200, 1000 of 2000 meter) van de Kidsrun. Inschrijven voor de Kidsrun kan tot en met 12 mei en ook nog op de dag zelf. Door mee te lopen met de Kidsrun sponsor je ook het Jeugdsportfonds Meppel. Dit fonds maakt het mogelijk dat alle kinderen in Meppel kunnen sporten door bijvoorbeeld het lesgeld en eventuele sportattributen te betalen.

5 mei laatste Testrun!
Op zondag 5 mei vindt de laatste Fysiotherapie de Commissaris Testrun plaats. De Testrun is geschikt voor iedereen. Zowel de beginnende loper als de meer ervaren loper, om te kijken of je er klaar voor bent of om te trainen voor een snellere tijd. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De start is om 9.45 uur bij Café Herberg ’t Plein (Prinsengracht 1 in Meppel).

Laatste kans tot inschrijven!
Sta jij 19 mei ook aan de start op de Grote Oever in Meppel? Deelnemers van de 4 en 8 Engelse Mijl kunnen zich nog tot en met 5 mei inschrijven voor de Meppel City Run. De Kidsrun en G-run lopers kunnen zich tot en met 12 mei inschrijven. Ga naar www.meppelcityrun.nl voor inschrijven en meer informatie.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *