< terug

Na veel blessureleed kan student en tophardloopster Jasmijn Lau eindelijk weer vooruit

19 april 2024 (0 reacties)

Studente Jasmijn Lau leeft geen normaal studentenbestaan. Tussen de colleges door legt de topsportster dagelijks tientallen kilometers af in Heumensoord of op de atletiekbaan. Na twee jaren vol blessures is ze eindelijk terug in vorm en wil ze zichzelf weer bewijzen bij de Nederlandse top.

Een kleine tien kilometer heeft ze er al opzitten vóór de fotoshoot in Heumensoord, hardloopster Jasmijn Lau. ‘Ik wilde hier op de fiets heen komen’, vertelt ze opgewekt. ‘Maar toen dacht ik: ik kan net zo goed komen rennen, dan ben ik al warm.’ Met speels gemak perst ze er enkele sprintjes uit voor de fotograaf. Een schril contrast met hijgende hardlopers die kletsnat van het zweet langs komen joggen en enigszins verbaasd opkijken. ‘Vandaag doe ik een rustig duurloopje’,  vertelt Lau. ‘Gisteren heb ik een intensieve test gehad waarbij ik op een loopband tot het gaatje ben gegaan.’

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *