< terug

Nieuw parcours DSM 10 Mijl Zwolle Zuid.Inschrijving start 5 januari

4 januari 2018 (0 reacties)

De DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid heeft voor haar 8e editie op zaterdag 14 april 2018 een volledig nieuw parcours. Het start en finishgebied wordt verplaatst van het Winkelcentrum Zwolle-Zuid naar Ittersum. Bij het SIO op de hoek van de Thorbecke en de Troelstralaan zal de start en finish van een vernieuwde ronde zijn. De 10 mijl bestaat voortaan uit één ronde van 16 kilometer die nu zelfs langs Harculo loopt. Ook de 5 mijl en de Tienerloop van 5 kilometer hebben een nieuw parcours gekregen. Alle drie de parcoursen zullen deze maand door de AtletiekUnie worden gecertificeerd.

Met het nieuwe parcours wordt het aantrekkelijker voor de hardloper, maar ook voor de omgeving. Voorzitter Frankwin Mussche hierover: “In de afgelopen 8 jaren is het deelnemersaantal steeds meer toegenomen en dat bracht een aantal knelpunten aan het licht. Zo werd de Thorbecketunnel, waar de lopers elkaar tegenkwamen wel erg krap. Maar ook het afsluiten van het verkeer rond het winkelcentrum werd steeds problematischer. Mede op verzoek van de winkeliersvereniging hebben we rondgekeken naar een andere locatie. Die hebben we gevonden op het van oudsher sfeervolste stuk van het parcours. In Ittersum leefde de buurt altijd sterk mee en het is daarom des te mooier dat daar straks ook gefinisht kan worden. En we bieden de 10 mijlers nu één volledige ronde en daarmee veel afwisseling.”

Vanaf vrijdag 5 januari om 19.00 uur kan er worden ingeschreven voor de 8e editie via www.10mijlvanzwollezuid.nl. Voorzitter Frankwin Mussche rekent weer op een grote deelname. “In de afgelopen 7 jaar zijn we elk jaar gegroeid, niet alleen bij de 5 en 10 mijl, maar ook de Kidsrun wordt elk jaar populairder. En voor de Tienerloop die vorig jaar voor het eerst gehouden werd was gelijk al veel belangstelling. Die doelgroep kon moeilijk bij ons terecht en heeft nu zijn eigen wedstrijd. Zeker nu dat parcours gecertificeerd ook wordt is dat ook voor snelle lopers heel interessant.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *