Ad
< terug

Nieuwe datum en nieuwe commissie Zestig van Texel

12 februari 2020 (0 reacties)

De Zestig van Texel koos twee jaar geleden voor de eerste zondag van april als nieuw datumcriterium. Dat inspireerde Het Gouden Boltje om over hetzelfde parcours de Wandelronde Texel 60 km te houden op de zaterdag. De samenwerking in 2019 is goed bevallen en ook de afwezigheid van grote paasdrukte werd door deelnemers en organisaties zeer gewaardeerd. Er is daarom besloten ook in 2021 de Pasen te mijden en het tweejaarlijkse evenement een week eerder te organiseren. De 16e editie staat nu gepland voor zondag 28 en de wandelronde op zaterdag 27 maart 2021.

De Zestig-hardloopcommissie valt onder Atletiekvereniging Texel en is verjongd. Jan Jacob Rab is als nieuwe voorzitter de opvolger van Gert Pansier. Het secretariaat is van Mirjam Arkenbout naar Ellen Berger overgegaan en het penningmeesterschap van Piet Bakelaar naar Arco Garritsen. Vermeldenswaard is dat Piet als 1 van de organisatoren van het eerste uur alle 15 edities financieel positief wist af te sluiten op 1 na. Het verlies van 1997 leverde toen wel Hotel Molenbos als sportieve hoofdsponsor op.

Nieuw bij De Zestig zijn ook Angela van Kolthoorn en Jan Nico van der Ploeg. Die laatste wordt de nieuwe wedstrijdleider en hij wordt via een officiële cursus opgeleid door zijn voorganger Dick van der Weide. In de kerncommissie zitten verder Simon Lap (estafette) en Martien Baars (PR). Laatstgenoemde heeft veel steun aan webmaster Cees Timmer en aan overkanters Henri Thunnissen (invitaties top-ultralopers) en Mikel Knippenberg (zoon van Zestig-initiator Jan Knippenberg).

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *