< terug

Nike zal beschuldigingen psychisch en fysiek leed Mary Cain onderzoeken (video)

8 november 2019 (0 reacties)

Na de dopingschorsing van trainer Alberto Salazar is het Nike Oregon Project opnieuw in opspraak. In de New York Times heeft Mary Cain haar verhaal openbaar gemaakt. Als 17-jarige is de Amerikaanse een toptalent. Ze loopt een wereldjuniorenrecord op de 1000 meter indoor en bij de WK-senioren in 2013 wordt Cain in Moskou negende op de 1500 meter. Maar haar overstap naar het Nike Oregon Project wordt nooit een groot succes. 

De atlete zegt nu dat ze jaren lang onder fysieke en psychische druk heeft gestaan. De klachten richten zich ook direct op trainer Salazar, die de beschuldigingen ontkent. Ze zegt gedwongen te zijn om af te vallen, ook met gebruik van pillen. Cain heeft ernstige hormoon- en menstruatieproblemen gehad en vijf keer botten gebroken door osteoporose. De loopster -nu 23 jaar- is ook enkele jaren helemaal buiten beeld geweest. Haar spraakmakende verhaal krijgt steun van diverse andere atletes, die soms ook deel hebben uitgemaakt van de trainingsgroep in Oregon.

Onderstaand de verklaring van Mary Cain

Verklaring van Nike
“Dit zijn zeer verontrustende aantijgingen die nog niet eerder door Mary of haar ouders zijn aangekaart. Mary wilde zich al in april van dit jaar weer aansluiten bij het Oregon Project en het team van Alberto en had deze zorgen niet als onderdeel van dat proces aangekaart. We nemen de beschuldigingen uiterst serieus en zullen onmiddellijk een onderzoek instellen en daarbij voormalige Oregon Project-atleten horen. Bij Nike proberen we de atleet altijd centraal te stellen in alles wat we doen, en deze aantijgingen zijn volledig in strijd met onze waarden. “

Lees hier het artikel in de New York Times

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *