< terug

Reacties op de verklaring van Mary Cain

8 november 2019 (0 reacties)

Het duurde niet lang voordat de reacties twitter en social media vulden na de aantijgingen van de voormalige atletieksensatie Mary Cain aan het adres van haar voormalige coach Alberto Salazar. Ook Alberto Salazar en Nike reageerden op de aantijgingen.Cain verklaarde in een videobericht geproduceerd door The New York Times dat voormalige Nike Oregon Project-coach Alberto Salazar publiekelijk had beweerd dat ze dik was en weinig bezorgdheid toonde toen ze suïcidaal werd.

Nike gaf een verklaring af dat ze de aantijgingen serieus namen, maar zich er niet van bewust waren, omdat Cain al in april van dit jaar had geprobeerd weer bij het team te komen. Hieronder de verklaring van Nike.

Verklaring Nike
“Dit zijn zeer verontrustende aantijgingen die nog niet eerder door Mary of haar ouders zijn aangekaart. Mary wilde zich al in april van dit jaar weer aansluiten bij het Oregon Project en het team van Alberto en had deze zorgen niet als onderdeel van dat proces aangekaart. We nemen de beschuldigingen uiterst serieus en zullen onmiddellijk een onderzoek instellen om te horen van voormalige Oregon Project-atleten. Bij Nike proberen we de atleet altijd centraal te stellen in alles wat we doen, en deze aantijgingen zijn volledig in strijd met onze waarden. “

Mary Cain over haar terugkeer
Cain bevestigde op Twitter dat ze eerder dit jaar probeerde terug te keren naar het Oregon Project en dat, ongeacht zijn eerdere gedrag, ze nog steeds van Salazar ‘hield’ en naar zijn goedkeuring snakte. “Deze zomer dacht ik nog steeds:” misschien als ik weer bij het team kom, zal het teruggaan naar hoe het was. “Maar we moeten allemaal onze demonen onder ogen zien. Voor mij was dat mijn vorige team afgelopen voorjaar.“Ik wilde het oplossen, wilde excuses omdat niemand mij hielp toen ik mijzelf sneed, en in mijn eigen, verdrietige, nooit volledig genezen hart, wilde ik dat Alberto me terug nam. Ik hield nog steeds van hem. Wanneer mensen ons emotioneel breken, we boven alles naar hun goedkeuring hunkeren aldus Caine. Ik wist dat hij mijn eigen verhaal over depressie en mijn pogingen het achter mij te laten opzij schoof, maar ik dacht dat zijn openstelling een eerste stap kon zijn. Maar dat was het niet. “We hadden deze zomer al snel geen contact meer en dat zorgde ervoor dat de roze bril eindelijk af ging Hij gaf niet om mij als persoon; maar voor hem was ik alleen het product, de uitvoerder, de atleet. Toen het USADA-rapport werd gepubliceerd, voelde ik dit als een bevrijding. ‘Ik wil niet meer dat ze me leuk vinden. Hun goedkeuring is niet meer nodig. Ik kon eindelijk de feiten bekijken, de verhalen van anderen lezen en onder ogen zien: dit project was niet ok . Ik sta vandaag voor je omdat ik sterk genoeg, wijs genoeg en dapper genoeg ben. Blijf alsjeblieft bij me. ‘

Steun voor Mary Cain
Drie voormalige Nike Oregon Project-atleten deelden hun verhalen over Salazar die vrouwen bekritiseerde vanwege hun gewicht. Voormalig NOP-lid, de Canadese Olympische atlete Cam Levins steunde de beweringen van Caïn dat Salazar erg gefocust was op haar gewicht. Zij verklaarde:

“Ik kan geen foto’s vinden van @runmarycain en mij samen, maar dit is hoe ik me haar altijd zal herinneren – dat ze constant een ondersteunende teamgenoot is, terwijl ze haar eigen gevechten vocht. Jij had niemand die op de juiste manier naar je op zoek was tijdens je tijd in Portland bij het Oregon Project. Ik wou dat ik die persoon was geweest. “Ik wist dat onze coachingstaf geobsedeerd was door je gewichtsverlies en benadrukte dat dit het enige was dat geweldige prestaties in de weg stond. Ik wist het omdat ze er openlijk over met andere atleten over spraken. Je krijgt misschien niet de excuses van degenen die dat wel zouden moeten geven, maar het spijt me als je teamgenoot voor wat er is gebeurd. Ik beloof dat ik deel zal uitmaken van de cultuurverandering die je boekt door je verhaal te delen. ”

Olympisch atleet Amy Yoder Begley, nu een coach voor de Atlanta Track Club, tweette dat Cain uit de NOP werd gezet nadat ze als zesde was geplaatst voor de USATF kampioenschappen 2011. Salazar en vertelde haar dat ze te dik was. Hij zei “ze had de grootste kont achter de startlijn.” Voormalig NOP-assistent-coach Steve Magness bevestigde aan de website LetsRun.com in een sms-uitwisseling dat de opmerkingen van Begley een nauwkeurige beschrijving waren van wat er gebeurde en schreef: “Alberto en ik zouden ruzie krijgen over enkele van zijn gekke dingen. Het is een van de redenen dat ik daar weg ben gegaan. We kregen ruzie over gewicht na World Indoors en daarna weer bij Oxy in 2012. Alberto liet Amy vallen en vertelde dat haar kont uit haar uniform hing bij de nationale kampioenschappen en hij haar niet langer kon coachen vanwege haar gewicht. Het is net als het testosteronspul – hij was daar geobsedeerd door – Alberto was absoluut geobsedeerd door gewicht aldus Begley

Wegingen
Letsrun.com vroeg aan Steve Magness of hij ooit getuige was geweest van een openbare weging zoals beschreven door Cain. “Ik heb geen openbare wegingen gezien. Alberto vertelde de atleet dat ze te dik waren, dat ze vijf pond aangekomen waren en dat iedereen daar dan gewoon bijstond”

Kara Goucher
Voormalig NOP-lid Adam Goucher verklaarde dat nadat zijn vrouw Kara vijfde werd in de Boston Marathon 2011 in 2:24:52, iets meer dan zes maanden na de geboorte (205 dagen later om precies te zijn), Salazar en NOP sportpsycholoog Darren Treasure tegen Kara’s moeder en zus en zeiden: “Vertel het niet aan Kara, maar ze is nog steeds te zwaar. Ze moet haar babygewicht verliezen als ze weer snel wil zijn. ‘De 2:24:52 tijd van Goucher was en blijft haar persoonlijk record in de marathon.

Flanagan
Nike atlete Shalane Flanagan, die nooit deel uitmaakte van de NOP, ondersteunde ook Cain op Twitter en schreef op donderdag: “Ik had geen idee dat het zo erg was. Het spijt me zo @runmarycain dat ik je nooit heb bereikt toen ik je zag worstelen. Ik heb mezelf verontschuldigd waarom ik mij met jouw zaken zou moeten bemoeien. We stellen je teleur. Ik zal nooit meer mijn hoofd draaien. ‘

Verklaring Alberto Salazar
Sportjournalist Ken Goe kreeg nog een verklaring van Alberto Salazar. “Mary’s vader is arts en haar beide ouders waren betrokken bij haar training, competitie en gezondheid gedurende de periode dat ze door mij werd gecoacht. De vader van Mary bijvoorbeeld raadpleegde medicijnen en supplementen die Mary gebruikte tijdens haar tijd bij de NOP. Geen van haar ouders, noch Mary, bracht de problemen naar voren die ze nu suggereert die zich voordeden terwijl ik haar coachte. Voor alle duidelijkheid, ik heb haar nooit aangemoedigd, of erger nog, haar beschaamd om een ​​ongezond gewicht te behouden. ‘”Mary had soms moeite om haar ideale prestaties en trainingsgewicht te vinden en te behouden,” en zei dat toen dat gebeurde, ze naar haar vrouwelijke arts Cainto verwees die “verantwoordelijk zou zijn geweest voor het voorschrijven van medicatie aan Mary, inclusief de pil. . En natuurlijk, zoals ik al vele malen eerder heb gezegd, heb ik nooit, aangemoedigd of gesuggereerd dat een van mijn atleten ooit verboden middelen gebruikt. “

Goe sloot zijn stuk af met een sms-bericht dat volgens Salazar door Caïn in april van dit jaar aan hem werd gestuurd, waarin Caïn schreef: “Nogmaals hartelijk bedankt voor een geweldige reis – ik ben opgewonden om weer samen te werken en ik wil dit echt. Haha ben weer terug tijdens een koude ochtend in New York en sloeg zelfs mijn college over om prioriteit te geven aan training en herstel, want dat is mijn nummer 1. “

(bron Letsrun.com)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *