< terug

NN Mini Zevenheuvelenloop nu ook voor kids met visuele beperking; race voor St. Maartenschool keert terug.

26 oktober 2023 (0 reacties)

Nijmegen – Zaterdag 18 en zondag 19 november is het NN Running Blind Weekend bij de NN Zevenheuvelenloop. Nieuw daarbij is dit jaar de ‘NN Mini Running Blind’. Jongeren met een visuele beperking kunnen op 18 november deelnemen aan de 400 of 800 meter van de NN Mini Zevenheuvelenloop. Ook de race voor kinderen van de St. Maartenschool staat weer op het programma. 

Schitteren op de Groesbeekseweg

Op zaterdagavond geeft veertienvoudig Nederlands kampioen en toernooidirecteur van het Running Blind Weekend, Michel Butter, het startschot voor het Mini Running Blind. Kinderen met een visuele beperking lopen dan – samen met een buddy – 800 meter met start en finish op de Groesbeekseweg. Het Running Blind Weekend is een initiatief van Uniek Sporten in samenwerking met Nationale-Nederlanden. 

Ook race voor St. Maartenschool keert terug

De St. Maartenschool is een school voor leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking en voor langdurig zieke kinderen. Met hun eigen race bij de Mini Zevenheuvelenloop krijgen ze voor het tweede jaar op rij de kans om te schitteren op het parcours waar later in het weekend de toplopers aan de Zevenheuvelenloop deelnemen. 

De deelnemers aan de race mogen een begeleider meenemen. Er is plaats voor 60 kinderen van de St. Maartenschool en hun begeleiders. Samen leggen ze een ronde van 400 of 800 meter af op de Groesbeekseweg, samen met de Mini Running Blind deelnemers. Een speciale gast zal het startsein geven om 15:30 uur. Direct hierna volgen de groepen 1 tot en met 8 van reguliere basisscholen in de regio. Om 19:00 uur start de Zevenheuvelennacht.

Lekker racen en plezier

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Afgelopen jaar hebben we intens genoten van de ‘Maartens Mini’. We vinden het mooi en leuk dat we nu niet alleen de kinderen van de St. Maartenschool wederom de kans kunnen geven om lekker te racen, maar ook kids met een visuele beperking! Hun deelname sluit aan bij onze doelstelling om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en ze het plezier van deelname aan ons evenement te laten ervaren.”

Gaby Korfage, directeur St. Maartenschool: “Onze leerlingen houden van lekker racen; in een rolstoel, met een racerunner of rennend. Gewoon mee mogen doen net als alle kinderen vinden wij heel belangrijk. Daarom vinden we het harstikke mooi dat de organisatie dit mogelijk maakt.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *