< terug

Noah Schutte: “Dit is de titel die ik altijd wilde winnen”

2 maart 2020 (0 reacties)

Noah Schutte won afgelopen zondag voor het eerst het NK lange cross.Hardloopnieuws vroeg hem na afloop hoe bijzonder de winst was en wat de ambities voor het komend seizoen zijn.

Je won vandaag op indrukwekkende wijze het NK lange cross. Hoe blij ben je na de winst. Je staat nu tussen grote namen als Kamiel Maase, Tonnie Dirks.

Ik ben heel erg blij. Dit is de titel die ik altijd wilde winnen. Voor mij was al toen ik begon aan atletiek dit de titel die ik heel graag wilde winnen. Dit is de mooiste afstand en discipline om te winnen. Hier komen alle atleten samen.Doordat ik de laatste drie jaar veel in Amerika was kon ik niet meedoen aan het NK cross maar nu wel. Het is heel bijzonder om nu deze crosstitel te winnen.

Op de baan ben je ook goed bezig met de steeple en de 10.000 mtr. Vooral de 10.000 mtr gaat goed.

Dat klopt ik heb het afgelopen jaar mij helemaal toegelegd op de 3000 mtr steeple maar ik heb nu besloten om mij dit jaar weer eens toe te leggen op de 10.000 mtr.Het afgelopen jaar heb ik gemerkt als ik begin met de 10.000 mtr dat daarna de steeple ook wel goed gaat? Mijn pr is 28.34 en ik ga proberen of ik die 28 minuten grens kan bereiken.


Wat de grote toernooien betreft dan is het EK dit jaar het eerste grote doel neem ik aan?


Ik sta er zo in dat ik mij eerst wil kwalificeren voor de Olympische spelen. Door de limiet te lopen of zo hoog mogelijk te eindigen in de worldrankings. Mocht dat niet lukken dan neem ik genoegen met een EK als groot toernooi. Ik heb veel zin in dit seizoen.Het is een mooi seizoen met grote toernooien.We zullen zien wat ik ga halen.

Hoe is het met je studie? Jij combineerde topsport met een studie in de VS (Portland).


Die studie heb ik in de zomer afgerond met twee masters. Ik ben nu klaar met studeren. Ben nu terug in Nederland en werk parttime met een flexibele positie en dat bevalt erg goed.

We wensen Noah Schutte veel succes en hopen met hem dat hij alle ambities waar kan makenReacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *