< terug

Opnieuw sterke bezetting bij halve marathon Zwolle

30 mei 2022 (0 reacties)

Aanval op parcoursrecord dames

Zwolle – De organisatie van de halve marathon Zwolle is er opnieuw in geslaagd om een sterk elite deelnemersveld in Zwolle te presenteren. Hoofddoel dit jaar is om het al sinds 2012 bestaande parcoursrceord (1.08.22, redactie) van de Keniaanse atlete Flomena Chepchirchir uit de boeken te lopen. De dames starten om 20.07.02 uur, 7.58 minuten voordat het mannenveld om 20.15 uur van start gaat.

De Ethiopische Nigisti Haftu en de Keniaanse Viola Chepngeno kunnen worden gezien als de favorieten voor de winst in het damesveld. Met een persoonlijke besttijd van respectievelijk 1.06.17 en 1.06.48 moeten één van hen in staat worden geacht het parcoursrecord te verbreken. Verder zullen Ruth van der Meijden, Nederlands kampioene marathon in 2021 en Jacelyn Gruppen, dit jaar zilver tijdens het nationale kampioenschap halve marathon in Nijmegen, strijden om de hoogste vaderlandse eer.

Het mannenveld kent twee Keniaanse atleten die al een tijd van onder de 60 minuten hebben gerealiseerd. Edmond Kipngetich deed dat vorig jaar in het Poolse Poznan in 59.41 minuten, Moses Kemei realiseerde dit jaar een tijd van 59.46 in Rome. Ook atleten als de Marokkaan Mohcin Outalha en Afewerk Berhane uit Eritrea zullen zich in de strijd om de hoogste eer kunnen mengen. Berhane noteerde vorig jaar een toptijd van 2.05.22 in de marathon van Amsterdam. Mohamed Ali, dit jaar tweede bij het Nederlands kampioenschap halve marathon, en Ronald Schröer, vorig jaar derde bij het nationaal kampioenschap marathon in Amsterdam, zullen strijden om de hoogste Nederlandse eer.

Erben Wennemars, al vele jaren deelnemer aan de halve van Zwolle, zal met de schaatstweeling Michel en Ronald Mulder in de slag gaan om uit te maken wie de snelste hardloopschaatser is.

Jan Schra en Hellen de Vries, beiden een aantal keren snelste Zwollenaar, maken opnieuw deel uit van het deelnemersveld.

Bij de vier Engelse mijlen is de Belg Sander Vercauteren favoriet voor de zege. Hij won dit jaar de 12 km CircuitRun in Zandvoort door a.s. Khalid Choukoud, Ronald Schröer en Frank Futselaar te verslaan. Vercauteren zal moeten afrekenen met de Fransman Clement Leduc.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *