< terug

Raadsvragen na chaos bij Utrecht Marathon

15 mei 2019 (1 reactie)

UTRECHT – De Utrecht Marathon draaide voor zo’n 1.800 lopers uit op “verwarring en teleurstelling”, stellen de Utrechtse partijen D66 en Student & Starter. Zij stellen raadsvragen over hoe het kon gebeuren dat sommige lopers de verkeerde kant op werden gestuurd en kilometers om moesten lopen.

“Omdat zo’n evenement impact heeft in en op de hele stad én we willen leren, stellen Tessa Sturk en ik vragen aan het college”, schrijft D66-raadslid Has Bakker op Twitter. 

Lees hier verder

Reacties

  • Jan Roose
    5 Op 15
    Mag je de chaos bij een hardloopwedstrijd in de schoenen schuiven van de verkeersregelaars? Nee, want verkeersregelaars hebben alleen de taak om er voor te zorgen dat het evenement geen last heeft van het andere verkeer en omgekeerd. Voor een correct verloop van een hardloopwedstrijd is de organisatie met de juryleden verantwoordelijk. Een parcours dient op een juiste manier afgezet en bewegwijzerd te zijn. Als er meerdere afstanden worden aangeboden met een cruciale afslag moet daar iemand van de jury/organisatie staan. Het aanbieden van meerdere afstanden, die soms ook nog eens tegelijk starten is sowieso al vragen om problemen en in sommige gevallen zelfs wedstrijdvervalsing. De wedstrijdleider ( baas van de jury ) moet dit van te voren controleren en zo nodig ingrijpen. Helaas is de wedstrijdleider tegenwoordig dikwijls een marionet van de te machtige organisaties. Misschien moet het nog maar dikwijls fout gaan bij dit soort wedstrijden, zodat we in de toekomst weer echte hardloopwedstrijden krijgen.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *