< terug

Renée Eykens: “Twee keer lopen op een dag is voor mij niet echt nuttig

16 januari 2021 (0 reacties)

In de reeks ‘Door de muur’ spreekt de reactie van atletiek.b e we met de beste Belgische atleten over training. Wat was hun zwaarste training ooit? Welke training doen ze graag? En welke veel minder graag? Om de twee weken vindt u bij ons het antwoord van een van onze elites. Vandaag 800 meterspecialiste Renée Eykens, die sinds vorig jaar onder Stef Vanhaeren traint.

Zit er een vast stramien in jouw trainingsweek en zo ja, hoe ziet dat eruit?

“Momenteel doe ik twee pistetrainingen per week, eentje indoor en eentje outdoor. Daarnaast werk ik vooral aeroob, en ik heb ook een wekelijkse rustdag. De meeste trainingen staan momenteel vooral in functie van het herstellen van de pistetraining, maar we proberen toch ook mijn conditie voldoende te onderhouden. Ik probeer ook stilaan wat frisser te worden in aanloop de wedstrijden die er in februari hopelijk komen.”

Hoe zien die twee pistetrainingen per week eruit?

“De indoortraining is de meest intense en gaat richting wedstrijdspecifieke prikkel voor de 800 meter. In een eerste blokje deed ik trainingen met weinig rust, bijvoorbeeld 5x(400m-200m) met 90 seconden rust. De intensiteit lag nog niet superhoog, 64 of 65 seconden op een 400 meter. Momenteel ligt het tempo nog hoger, maar heb ik meer rust. Reeksjes van 300m-200m-100m aan wedstrijdtempo bijvoorbeeld. Outdoor zijn de afstanden iets langer. In de koude moet je ook wat anders tewerk gaan. Ik deed bijvoorbeeld eens 2x(1000m-800m-600m). Dat is meer het 1.500 meterwerk.”

Hoeveel keer per week train je?

“Ik doe zes looptrainingen. Deze winter heb ik nog maar één keer tweemaal op een dag gelopen, het lijkt me voor mij niet echt nuttig. Het levert me niet zo veel op. Daarnaast doe ik in principe twee keer kracht en twee keer corestability, maar nu in de examens beperk ik mij tot eentje van elk.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *