< terug

Renée Eykens: zware revalidatie stapje voor stapje

17 september 2021 (0 reacties)

Sinds het BK van eind juni revalideert Renée Eykens van een afgescheurde linkerachillespees. Een bijzonder zware revaliSdatie waarvan het einde nog láng niet in zicht is. De 800 meterspecialiste probeert niet te ver vooruit te kijken en elk klein stapje progressie te waarderen. Al geeft ze ook zonder probleem toe dat er ook moeilijke momenten zijn, waarop het even niet lukt om positief te blijven.

“Het is niet altijd makkelijk en soms heel frustrerend”, zegt Renée Eykens/AA over haar revalidatieproces. “Ik had naar de Spelen kunnen gaan. Van de zijlijn moeten toekijken, dat pikt. En dat blijft pikken als ik eraan terugdenk, maar momenteel gaat het op mentaal vlak wel relatief goed. Ik ben goed opgevangen. Ook in de eerste weken, toen ik even niet wist waar ik het had, waren er al mensen die mij in de juiste richting stuurden. Daar heb ik veel geluk mee gehad, en dat heb ik nog altijd. Soms ben ik niet te genieten, maar de mensen rondom mij tonen begrip, en het doet soms deugd om alle frustratie eruit te blazen.”

Hoewel het einde van haar revalidatie nog niet voor meteen is en zelfs nog lang niet in zicht, probeert Renée het glas halfvol te zien. “Alles bij elkaar gaat het best goed. Mijn pees reageert goed op de stappen die ik onderneem, maar lopen is nog niet voor meteen”, klinkt het. Ze bekijkt het week per week. “Er is altijd wel iets om naar uit te kijken en ik probeer naar elk stapje toe te leven zonder te ver vooruit te kijken. Ik heb totaal geen idee hoelang dit nog gaat duren en het zou ook niet bevorderlijk zijn om daar een termijn op te plakken. Dan riskeer je stappen over te slaan.”

De stappen die de 800 meterloopster zet, volgen elkaar niet altijd even snel op. “In het begin ging het vooruit. Dan ging ik van een dichte gips, naar er een open gips, naar het bot dat weg mocht, naar slapen zonder bot, stappen met krukken, stappen met één kruk en stappen zonder krukken. Momenteel is het vooral proberen er weer een normaal wandelpatroon in te krijgen. Dat soort stappen neemt wat meer tijd in beslag. Ik hoop ook eens buiten te kunnen fietsen in plaats van op de hometrainer en hoop binnenkort te kunnen aquajoggen.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *