< terug

Robin Hendrix in de wolken na kwalificatie

12 februari 2019 (0 reacties)

In het Oostenrijkse Linz plaatste Robin Hendrix zich zaterdag in de 3.000 meter voor het EK indoor in Glasgow. Hij blikt nog eens terug op die wedstrijd, die hij in 7’53”89 als tweede afsloot, en kijkt vooruit naar de komende weken.

Zes dagen voor zijn wedstrijd in Oostenrijk werd Robin Hendrix/OEH nog vierde op de Europabeker veldlopen. Geen evidente dubbel. “Ik was inderdaad nog wat vermoeid en dus niet helemaal uitgerust zoals het hoort, maar had aan de andere kant wel degelijk een goed gevoel. De eerste twee kilometer liepen we op een schema voor acht minuten rond. In de laatste kilometer heb ik zelf het tempo verhoogd, omdat ik zag dat we te traag gingen voor de EK-limiet. Die inspanning heeft mij in de sprint wel de zege gekost, maar ik ben heel tevreden met het behalen van het minimum.”

Op voorhand vond Robin, die outdoor een persoonlijk record van 7’56”74 heeft staan, het lastig in te schatten of de EK-limiet van 7’56”29 een haalbare kaart waes. “Ik had een beetje schrik van mijn vermoeidheid en had weinig geslapen in de examens. Maar anderzijds wist ik wel dat de basis goed is, en dat ik ook de snelheid in mij heb. Het was wel al van bij de scholieren geleden dat ik nog indoor liep.”

Lees verder op atletiek.be

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.