< terug

Robin Hendrix wil in Allianz Memorial van Damme in de buurt van pr uitkomen

1 september 2022 (0 reacties)

Veel atleten die vrijdag aan de start staan van de Allianz Memorial Van Damme zijn vermoeid van twee of toch minstens één kampioenschap, maar dat geldt niet voor Robin Hendrix. Hij ontbrak in Eugene en München en is daarom nog hongerig om in de 5.000 meter in de buurt van zijn persoonlijk record uit te komen.

“De vorm zit supergoed”, zegt Robin Hendrix/OEH, die een persoonlijk record heeft van 13’19”50 maar dit seizoen tot nu toe vrede moest nemen met 13’32”55. “De laatste maanden heb ik superveel getraind, met onder meer een hoogtestage in juli in Flagstaff, en ik denk dat ik stilaan naar mijn niveau van de voorbije jaren aan het gaan ben.”

In principe was trainingsmaatje Isaac Kimeli voorzien als enige Belg in de 5.000m, maar toen die afmeldde kon Robin zijn plaats innemen. “Ik had al tegen Tim (Moriau, zijn coach, red.) gezegd dat ik eigenlijk nog een goeie wedstrijd nodig had nadat ik de kampioenschappen miste, maar er zijn er niet veel meer”, vertelt hij. “Dus ik was blij toen de kans kwam om op de Memorial te lopen. Zo kan ik toch nog kijken wat er nog in zit.”

Robin kan zich vrijdag meten met de wereldtop. “Het zal heel snel gaan, maar als ik slim loop zonder mij op te blazen in de eerste drie kilometer, denk ik dat er een persoonlijk record zit aan te komen”, klinkt het. “Ik wil zeker onder de 13’30 duiken. Ik heb gehoord dat ze richting 7’50 gaan aan drie kilometer, dus als ik mij achterin de groep zet heb ik ongeveer 7’55. Dat is snel, maar niet overdreven snel en moet ik normaal aankunnen. Ik moet er gewoon mijn hoofd bijhouden en zeker niet voorin willen meedraaien. Als er een mooie tijd en plaats uit de bus komen, zou dat een opluchting zijn na een moeilijk seizoen en een teken dat ik op de goeie weg ben, maar ook de nodige punten opleveren op de World Ranking.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *