< terug

Belg Robin Hendrix start winterseizoen met 4 Mijl in Groningen

6 oktober 2021 (0 reacties)

In zijn vijfde week wintertraining voelt Robin Hendrix zich al behoorlijk goed in vorm. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat hij zich na zijn afstuderen niet meer op zijn studies moet concentreren. In oktober staan er al drie wedstrijden op zijn planning.

“Na Tokio heb ik drie weken vakantie genomen”, zegt Robin Hendrix/OEH. “Ik ben altijd een beetje blijven lopen, maar niet veel, soms maar twee keer per week. Sinds begin september ben ik weer aan het opbouwen. Momenteel zit ik in mijn vijfde week en eigenlijk gaat het heel goed. Gisteren hebben we nog een lactaattest gedaan om te kijken hoe het met de basisconditie staat, en dat was heel goed. Over topvorm spreken we uiteraard nog niet, maar daar is het ook nog te vroeg voor.”

Na zijn afstuderen als Bachelor in de Bouwkunde – nadat hij eerder ook al een Bachelor in de Architectuur op zak stak – kan Robin alles op zijn sport zetten. “Tot nu toe was ik altijd minstens halftijds met die studies bezig”, klinkt het. “Ik ben altijd op mijn stages of mijn thesis gefocust geweest. In Tokio was ik daardoor ook niet honderd procent. Toen mijn stage als werfleider afliep in april, was ik totaal uit vorm. Daarna was het heel krap om nog in conditie te geraken in Tokio. Bijna al mijn tegenstanders daar waren profatleet. Ik hoop zelf binnenkort ook op een profcontract.”

Na een maandje trainen zonder studies aan zijn hoofd, merkt de olympiër de voordelen al. “Plots heb ik veel meer tijd voor zaken als krachttraining, blessurepreventie en rusten doorheen de dag”, aldus Robin. “Ik werk mijn trainingen zonder zorgen af en kan vroeg gaan slapen. Als je dat week na week kan volhouden, ga je veel sneller progressie maken. In het verleden heb ik wel eens een maandje als prof geleefd, en dan waren de resultaten altijd goed.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *