< terug

Robin Hendrix strandt op zucht van ER vijf kilometer op de weg in Bolzano

31 december 2020 (0 reacties)

Robin Hendrix heeft ei zo na voor één van de Belgische atletiekmomenten van het jaar gezorgd. Op de vijf kilometer van de BoClassic in Bolzano moest onze landgenoot alleen de Oegandees Oscar Chelimo voor zicht laten. Hendrix finishte in een razendsnelle 13’19, amper één seconde boven het Europees record van de Fransman Jimmy Gressier. De atleet van OEH hield onder meer Yermanberhan Crippa en de tweevoudige 5.000m-wereldkampioen Muktar Edris achter zich. 

Lees hier verder

“In de slotkilometer kreeg ik het wel lastig. Gelukkig lieten mijn benen het toe om te antwoorden op de impuls van de kopgroep. Tot mijn eigen verbazing kon ik met de finish in zicht iedereen nog inhalen, met uitzondering van Chelimo.””Deze tijd komt niet uit de lucht vallen. Het is een beetje spijtig dat ik net dat Europese record niet te pakken heb, maar ik ben wel de snelste Belg ooit. Daarnaast bevestig ik mijn vorm. Dat belooft met het oog op de Spelen in Tokio.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.