< terug

Rotterdam

Het is natuurlijk te bizar voor woorden, op je 43ste als haas /master, eerste Nederlander worden in de marathon van Rotterdam. Zeker, ik heb optimaal genoten van alle aandacht en felicitaties, om nog maar niet te spreken van de ruim kwartier zendtijd tijdens de live-uitzending. In de tijd dat ik nog 2.13.48 (2005) liep, zou ik er stinkend jaloers op zijn geweest. De nieuwe column van Jeroen van Damme is uit

13 april 2016 (0 reacties)

Het is natuurlijk te bizar voor woorden, op je 43ste als haas /master, eerste Nederlander worden in de marathon van Rotterdam. Zeker, ik heb optimaal genoten van alle aandacht en felicitaties, om nog maar niet te spreken van de ruim kwartier zendtijd tijdens de live-uitzending. In de tijd dat ik nog 2.13.48 (2005) liep, zou ik er stinkend jaloers op zijn geweest.

Met mijn huidige tijd (2.26.16) was ik zeker meer dan content, maar weet ook wel de echte waarde ervan in te schatten.Wel jammer om te constateren dat naast het ontbreken van de groep sub 2.20 lopers ook de lopers die daarna komen, dus tussen 2.20 en 2.30 uur compleet afwezig waren.

Nog mijn speciale dank aan startnummer 269 (Nage Mekete, uit Tel Aviv). Deze loper had schijnbaar zoveel dorst dat hij bij de eerste 2 drinkposten lukraak een vijftal bidons pakte. Erg sportief om zo de wedstrijd van andere lopers te vergallemiezen.

Toen ik hem daarop aansprak in mijn beste hardloop Engels, was zijn antwoord "i don't understand". Gelukkig begreep hij mijn lichaamstaal wel, en bleven de drankjes op 15 km netjes staan voor de rechtmatige eigenaars.

Rotterdam 2017 staat inmiddels al weer in mijn agenda! Waarschijnlijk als haas, maar laten we bij deze afspreken dat er volgende jaar toch minimaal 10 lopers (mogen natuurlijk ook vrouwen zijn) onder de 2.30 uur gaan lopen.

Ikzelf ga nu snel verder met het gereed maken voor mijn dossier voor Rio. Ga ervan uit dat de atletiekunie/ NOC NSF  mij op grond van deze prestatie wel zal selecteren voor de Olympische marathon.

Zeg nu eerlijk, het zijn maar een luttele 1576 seconden. Als ik me elke dag 14 seconden verbeter loop ik augustus met twee vingers in mijn neus onder die 2.11.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *