< terug

Scandinavisch atletieknieuws, 2-7-2018: Goede Noren in DL-Parijs

2 juli 2018 (0 reacties)

Bij de Diamond League-meeting in Parijs is er na een blessureperiode een hele goede 3.32.87 min. voor de Noor Filip Ingebrigtsen bij zijn eerste 1500 meter in dit seizoen. Abderrahman Samba uit Qatar is dit jaar “van een andere wereld” met zijn 46.98 sec. op de 400 meter horden. “Beetje dom van mij om tegen die horde te botsen”, constateert wereldkampioen Karsten Warholm als hij vermoeid raakt in zijn race tegen Samba. Er hebben zich al drie Finse hordensprintsters geplaatst voor de EK in Berlijn. En de ploegen voor het toernooi worden steeds groter. De verantwoordelijke mensen bij de bonden moeten overuren maken om alle uitslagen bij te houden. Scandinavische atletiekberichten.

Warholm vs. Samba bij Diamond League in Parijs
Abderrahman Samba (Qatar) is een klasse apart op de 400 meter horden bij de Diamond League-meeting in Parijs met 46.98 sec. Daarmee is hij tweede allertijden. Achter hem finishen Kyron McMaster (47.54) van de Britse Maagdeneilanden en wereldkampioen Karsten Warholm (48.06) uit Noorwegen. Warholm lijkt eerst teleurgesteld, maar later is hij realistischer. De prestatie van Samba is van een andere wereld, zegt hij. De Noor blijft zelf maar 25/100 boven zijn beste tijd. Zoals gebruikelijk start hij weer snel. Op het laatste rechte stuk wordt het moeizaam en tikt hij tegen de negende horde. “Beetje dom om tegen die horde te botsen”, verzucht hij. Maar hij weet ook, dat als dat niet gebeurt, er een snellere tijd mogelijk is. Ook in de Franse hoofdstad trekt het duel Warholm vs. Samba veel aandacht. Beide atleten zijn 22 jaar.

Prima seizoendebuut 1500 meter van Filip Ingebrigtsen
“Ik ben waanzinnig happy om zo snel te lopen”, zegt Filip Ingebrigtsen (No.). Daar is ook genoeg reden voor. Na een blessureperiode loopt de Europees kampioen direct een prima 3.32.87 min. op de 1500 meter in Parijs. Hij blijft maar iets boven zijn persoonlijk record van 3.32.43 min. Hij wordt zesde in de DL-meeting.Karoline Bjerkeli Grovdal loopt een teleurstellende 9.28.50 min. op de 3000 meter steeple. Vorig jaar heeft ze in een lange solo het Noorse record gevestigd met 9.13.35 min. Grovdal is dit jaar goed in vorm op de afstanden zonder hindernissen. Op de steeple wil het nog niet helemaal lukken. Niettemin is ze met haar tijd in Parijs een van de snelste Europese atletes. Bij de EK is Grovdal zeker een medaillekandidate.

Drie Finse hordensprintsters naar EK in Berlijn
In Finland hebben zich verrassend genoeg al drie hordensprintsters geplaatst voor de EK. Dat zijn Nooralotta Neziri (12.99), Lotta Harala (13.15) en Annimari Korte (13.16). De limiet op 100 meter horden is 13.25 sec. De Deense Mette Graversgaard is met 13.39 sec. in het Zweedse Sollentuna nog niet zo snel, maar het is wel een verbetering van een stokoud nationaal record uit 1981. De EK-limiet in Denemarken is strenger dan in Finland met 13.15 sec. Na de meeting in Sollentuna bestaat de Zweedse ploeg voor de EK inmiddels uit 35 atleten. De atleten in de Scandinavische landen willen heel graag naar het toernooi in Berlijn en er zijn vooraf al enthousiaste reacties. Men verwacht veel publiek en een goede organisatie. Er zullen grote ploegen worden samengesteld.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *