< terug

Simon Debognies gaat resoluut voor top vijf in Tilburg

8 december 2018 (0 reacties)

Vorig jaar in Samorin werd Simon Debognies al knap zesde op het EK veldlopen voor beloften. Op zijn allerlaatste kampioenschap in de beloftecategorie mikt hij in Tilburg nog hoger, ook al verliep zijn laatste wedstrijd in Roeselare niet helemaal zoals gehoopt.

“Ik verwacht heel wat beter voor de dag te komen dan in Roeselare, waar ik toch een kleine offday had”, klinkt Simon Debognies/OEH duidelijk. In Mol streed hij eerder wel helemaal voorin mee, en in die vorm is er veel mogelijk in Tilburg. “Mijn laatste trainingen doen alvast het beste vermoeden. Ik voel mij sterk, fris en klaar om de strijd aan te gaan met de beste Europese beloften. Mijn laatste zware training was een boost voor het zelfvertrouwen.”

“Naar het parcours ben ik zeer benieuwd”, verwijst Simon naar de omloop met veel bochtjes, modder en zand in de Beekse Bergen. “Maar ik ben er ook van overtuigd dat je elke omloop aankan als je in vorm bent.” Zijn tactisch plan heeft de nummer zes van vorig jaar al min of meer klaar. “Ik ga proberen zoveel mogelijk energie te sparen in de eerste ronden, en als ik mij in de laatste fase van de wedstrijd sterk voel, zal ik zeker niet twijfelen om aan te vallen. Het doel is duidelijk: beter doen dan die zesde plaats vorig jaar.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *