< terug

Soufiane El Bakkali blijft oppermachtig op de steeple

22 augustus 2023 (0 reacties)

Marokkaans olympisch kampioen Soufiane El Bakkali heeft opnieuw aan de verwachtingen voldaan tijdens de finale van de 3.000 meter steeplechase op de wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest en won goud op deze discipline met een tijd van 8.03.53. De Ethiopiër Girma sprintte naar het zilver. Er is brons voor de Keniaan Abraham Kibiwot

Deze 19e editie van het kampioenschap, dat plaatsvindt van 19 tot 27 augustus, kende een sportief hoogtepunt met een topduel tussen El Bakkali en Lamecha Girma uit Ethiopië op de 3.000 meter steeplechase.

De 27-jarige El Bakkali is sinds september 2021 ongeslagen en is de onbetwiste nummer 1 van de wereld op de 3.000 meter steeplechase, nadat hij een einde heeft gemaakt aan de Keniaanse hegemonie in de discipline.

In 2021 schreef de Marokkaanse atleet geschiedenis toen hij in Tokio als eerste Marokkaanse atleet de Olympische gouden medaille won op de 3.000 meter steeplechase.

Een andere wereldtitel in Eugene in de VS maakte een einde aan een reeks van zeven opeenvolgende wereldtitels voor de Kenianen, waarvan de laatste twee werden gewonnen door Conselsus Kipruto.

Nadat hij dankzij zijn uitstekende prestaties in de top vijf wereldranglijst allertijden stond zette de Marokkaanse atleet zijn momentum in 2023 voort door op 28 mei tijdens de Mohammed VI International Athletics Meeting een World Best Performance (WBP) van 7.56.68 op de klokken te zetten.

El Bakkali won ook de 3000 meter steeplechase in Stockholm op 2 juli en daarna in Silezië in Polen op 16 juli van dit jaar. Zijn rivaal, Girma, liet zich dit jaar gelden door het wereldrecord, sinds 2004 in handen van Saif Saaeed Shaheen uit Qatar, te verbreken op de Diamond League-bijeenkomst in Parijs in juni, met een tijd van 7.52.11.

Klik hier voor de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *