< terug

Succesvolle negende editie Meppel City Run

22 mei 2022 (0 reacties)

Zondag 22 mei jl. was het dan eindelijk zover. De organisatie en de vrijwilligers van de Meppel City Run waren in alle vroegte in touw om er na twee jaar weer een knallende editie van te maken. Het mooie weer zorgde afgelopen zondag voor sportieve prestaties en blije gezichten. Een record aan aantal deelnemers liepen deze 9e editie van de Meppel City Run mee met de G-Run, de Kidsrun of de 8 of 4 Engelse mijl. Het mooie weer zorgde voor vele supporters en een fantastische sfeer door heel Meppel, maar ook voor een parcoursrecords voor de dames 4 mijl. Jacelyn Gruppen heeft parcoursrecord op de 8 mijl flink verbeterd. Met een tijd van 21:39 minuten heeft ze het huidige parcoursrecord verbeterd.

Sport geeft vreugd bij jong & oud
Met een fantastisch mooi aantal deelnemers is de 9e editie van de Meppel City Run een groot succes. ‘Het was echt genieten om weer een ‘live’ editie te mogen neerzetten’, aldus Hans Westenbrink, voorzitter Scania Meppel City Run. Ook blijkt de gekozen datum in het voorjaar wederom zeer gunstig. ‘Ook dit jaar hebben we weer ontzettend veel geluk met het weer en brugklassers van Stad & Esch en het Drenthe College namen weer in grote getalen mee, dit jaar wel voor sommigen een verkorte run. Sport is goed voor de gezondheid, leerprestaties, weerbaarheid en motorische ontwikkeling. De kans dat jongeren later voldoende bewegen is groter als ze daar al jong mee beginnen. Mooi om daar met dit sportieve evenement iets aan te kunnen bijdragen.’

G-run en SNS Kidsrun
De jongste jeugd liep mee met de 200, 1000 of 2000 meter van de SNS Kidsrun. ‘Het enthousiasme dat hiermee gepaard gaat bij zowel de kinderen, maar ook de ouders, is erg leuk om te zien. Sommige kinderen geven tijdens het lopen een high five aan hun ouders, anderen houden het liever bij zwaaien. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: wanneer ze een bekende zien of hun naam horen, hebben ze allemaal plots een versnelling in de benen zitten,’ vertelt Hans Westenbrink. Ook was het fanatisme te zien bij de G-Run, waar wel 15 framerunners aan deelnamen. Als beloning ontvingen alle deelnemers aan de Kidsrun en G-Run een mooie medaille gemaakt van hout, door dagbesteding Cement. Net als voorgaande jaren was de SNS Kidsrun ook een sponsorloop. Dit jaar weer voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met behulp van dit fonds wordt sporten mogelijk gemaakt voor alle kinderen in de gemeente Meppel. Aan het eind van de middag werd er een mooie cheque ter waarde van €1.618,45 overhandigd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Heel Meppel doet mee
Niet alleen de kinderen en de G-Runners reageerden enthousiast op alle supporters. Ook de volwassenen merkten het enthousiasme van de supporters. Bewoners van de Ambonstraat en op het Zuideinde maken al jaren van de Meppel City Run een feestje. Dit bereidt zich ieder jaar weer uit met meerdere straten die groots uitpakken, alles om de renners over de finish te helpen. De lopers genieten van de aanmoedigingen die ze krijgen. Of het nu onderweg is, vlak voor de finish of aan de start. Het geeft ze net even die extra power. Diverse speakers spoorden de hardlopers aan door de namen op de startnummers te noemen. ‘We hebben vertrouwen in je Robert’, zorgde herhaaldelijk voor een glimlach op het gezicht van de loper.

Bekijk hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *