< terug

Tamirat Tola en Helen Obiri ijzersterke winnaars in New York. Nageeye finisht als vierde (Alle uitslagen)

5 november 2023 (0 reacties)

De 52e marathon van New York City bood voor elk wat wils: een indrukwekkende prestatie bij de mannen met een nieuw parcoursrecord en een spannende sprint naar de finish in Central Park bij de vrouwen. Abdi Nageeye kon zijn favorietenrol niet waarmaken en finishte als vierde. De wedstrijd werd gewonnen door Tamira Tola na een indrukwekkende solo. Bij de vrouwen zegevierde Helen Obiri.

Tamirat Tola, de 32-jarige Ethiopische bronzen medaillewinnaar op de 10.000 meter tijdens de Olympische Spelen van 2016, verbrak het 12 jaar oude parcoursrecord van Geoffrey Mutai met een tijd van 2 uur, 4 minuten en 58 seconden, en eindigde iets meer dan twee minuten voor oud winnaar Albert Korir (Kenia) en zijn landgenoot Shura Kitata. Abdi Nageeye kon na de helft van de wedstrijd niet meer mee met de besten in de wedstrijd en finishte als vierde in 2.10.21. Het zal voor Nageeye een teleurstelling zijn. Vooraf was hij duidelijk dat hij voor de winst ging. Nageeye stapte dit jaar bij het WK in Boedapest vroegtijdig uit. De Belg Koen Naert daarentegen liep een prachtige wedstrijd en kon bij de fnish Nageeye net niet meer achterhalen en finishte in 2.10.25 als vijfde

De vrouwenrace, lange tijd aangevoerd door Kellyn Taylor uit de VS, werd gewonnen door Hellen Obiri uit Kenia, die in Central Park versnelde en Letesenbet Gidey en Sharon Lokedi, de kampioene van 2022, voorbijliep. Obiri won in 2:27:23, Gidey finishte in 2:27:29 en Lokedi in 2:27:33. Brigid Kosgei werd vierde in 2:27:45 en Mary Ngugi vijfde in 2:27:53.

Klik hier voor alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *