< terug

Tegenvallende Hassan niet onder indruk van wereldrecord Kipyegon: ‘3.49? Dat kan ik ook’ (video)

7 juli 2024 (1 reactie) Tegenvallende Hassan niet onder indruk van wereldrecord Kipyegon: ‘3.49? Dat kan ik ook’ (video)

3.49,04. Sifan Hassan nam zondagavond het nieuwe wereldrecord op de 1.500 meter, eerder op de dag tijdens de Diamond League in Parijs gelopen door de Keniaanse Faith Kipyegon, ter kennisgeving aan.Zelf startte ze een slordige 600 kilometer noordelijker op de Fanny Blankers Koen Games in Hengelo. Andere wedstrijd, andere vorm, andere eindtijd op het scorebord, 4.04,83.Toch wekte de 31-jarige Hassan niet bepaald de indruk ondersteboven te zijn van die nieuwe standaard op de 1.500 meter. “3.49? Dat kan ik ook lopen.” Haar eigen matige prestatie op de 1500 mtr weet ze aan het verkeerd plannen van haar warming-up

Lees hier verder

Reacties

  • dirk westerduin
    7 Op 08
    Verkeerd plannen van een warm-up? Natuurlijk respecteer ik Hassan, maar dat zij die misser heeft gemaakt, met al haar ervaring, klinkt ongeloofwaardig. Bovendien: Als die opwarming al verkeerd was gegaan, was dat nog geen reden geweest om 13 seconden langzamer dan haar P.R. te lopen op de 1500 meter. Die 4:04 had ze met een sigaret als warm-up kunnen doen.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *