< terug

Uiterlijk 20 augustus valt de beslissing of de Amsterdam marathon doorgaat.

7 augustus 2020 (0 reacties)

De organisatie van de 45e Amsterdam marathon zal uiterlijk donderdag 20 augustus een beslissing nemen van de organisatie of de marathon doorgaat en als deze doorgaat in welke vorm. Ook het parcours kan aangepast worden.

De uitgestelde Amsterdam marathon is gepland op zondag 18 oktober. Het NK marathon is onderdeel van de Amsterdam marathon. Tevens is er de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de Olympische marathon in 2021. Eerder deze week besliste de organisatie van de Londen marathon dat er op vier oktober een marathon voor alleen elitelopers wordt georganiseerd. Dit zou ook voor de Amsterdam marathon een mogelijkheid zijn.

Londen
Het duel tussen de snelste marathonlopers Eliud Kipchoge en Kenenisia Bekele is het uithangbord van de Londen marathon. De wedstrijd wordt dit jaar georganiseerd in St. James’s Park waar de atleten ronden lopen er wort geen publliek toegelaten. De finish is net als andere jaren bij The Mall. Volgend jaar vindt de Londen marathon ook in oktober plaats namelijk drie oktober.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *