< terug

Update baanseizoen: Alternatief nationaal kwalificatie circuit

7 april 2021 (0 reacties)

Op de de site van de atletiekunie lezen we de planning van in elk geval tien nationale baanwedstrijden. Ook is er een meerdaags kwalificiatie evenement in Amersfoort. Lees de update hieronder

Het baanseizoen nadert rap en buiten onderlinge wedstrijdjes, mogen er nog steeds geen officiële wedstrijden georganiseerd worden. Omdat het voorlopig onzeker is wanneer en in welke mate dit weer wel mogelijk is, heeft de Atletiekunie een verzoek ingediend bij het Ministerie van VWS om vanuit het topsportbelang, limietwedstrijden te organiseren. Bij deze wedstrijden kunnen atleten zich kwalificeren voor de geplande jeugdtoernooien en natuurlijk de Olympische Spelen.

Onder de ‘Uitzondering Topsport’ hebben we de garantie verkregen om 10 wedstrijden te organiseren, ongeacht de geldende maatregelen. Er zijn wel beperkingen, per wedstrijd geldt:

Het aantal deelnemers is gelimiteerd;
Publiek is niet toegestaan;
Iedereen moet verplicht worden getest (of kan een negatieve testuitslag aantonen)
Het gaat om de volgende wedstrijden (onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de betreffende gemeenten):

8 mei: Ter Specke Bokaal, Lisse
13 mei: Harry Schulting Games, Vught
16 mei: Track Meeting Utrecht
24 mei: T-Meeting, Tilburg
29 mei: Next Generation Athletics, Nijmegen
6 juni: FBK-Games, Hengelo
11/13 juni: Nationaal kwalificatie evenement, Amersfoort
12 juni: Gouden Spike, NK 10.000m, Leiden
19 juni: Westfries Atletiekgala, Grootebroek
25/27 juni: ASICS NK Atletiek, Breda
Voor iedere wedstrijd zijn aanvullende deelnamevoorwaarden, bv prestatielimieten en/of een maximaal aantal deelnemers per onderdeel, van kracht. De programma’s worden op dit moment in samenspraak met de organisaties opgesteld. Zodra hier meer duidelijk over is, volgt er een update.

NK’s en competitie
Voor alle overige NKs die in de bovenstaande periode vallen, wordt per NK, afhankelijk van de landelijke maatregelen, bekeken of deze alsnog op een later tijdstip in het jaar georganiseerd kunnen worden of definitief komen te vervallen. Voor het Nationaal kwalificatie evenement van 11 t/m 13 juni in Amersfoort wordt nog bekeken in welke mate het oorspronkelijke programma van de ASICS NK U20&U18 kan plaatsvinden.

De reguliere competitie is momenteel afgelast t/m 9 mei. Minstens een maand van te voren wordt besloten of een competitie wedstrijd wel of niet door kan gaan. Op 14 april zal een besluit worden genomen van senioren wedstrijden van 16 mei.

Voortgang
Het geschetste scenario gaat uit van de huidige omstandigheden en gelijkblijvende maatregelen. Indien deze door de overheid worden verruimd, wordt bekeken in hoeverre het programma hierop kan worden aangepast.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *