< terug

Update Garmin Storing: Het was wel een hack. Wees voorzichtig met updates

27 juli 2020 (0 reacties)

Langzamerhand kunnen gebruikers enigzins weer gebruik maken van de Garmin Connect app.Het bedrijf heeft in een verklaring toegegeven dat er sprake is geweest van een hack. Het is verstandig om in elk geval nu nog geen update uit te voeren voor jouw garmin sporthorloge.Hardloopnieuws volgt al enkele dagen de ontwikkelingen inzake de zogenaamde storing bij Garmin.

Smartwatchfabrikant Garmin bevestigt in een persbericht dat ze inderdaad getroffen zijn door een hack.Het bedrijf verklaart dat de klantgegevens niet in gevaar zijn. “

Verklaring Garmin
Als gevolg van de hack werden veel van de onlinediensten onderbroken, waaronder websitefuncties, klantenondersteuning, klantgerichte applicaties en bedrijfscommunicatie.Garmin verklaart dat het bedrijf geen indicatie heeft dat klantgegevens, inclusief betalingsinformatie van Garmin Pay ™, zijn geopend, verloren of gestolen. Bovendien zou de functionaliteit van Garmin-producten niet beïnvloed zijn, behalve de mogelijkheid om toegang te krijgen tot online services.De getroffen systemen worden hersteld en Garmin verwacht de komende dagen weer normaal te werken. Aangezien de getroffen systemen worden hersteld, verwacht het bedrijf vertraging omdat de achterstand aan informatie wordt verwerkt. Garmin maakte niet bekend of er geld is betaald aan de hackers.

Voorzichtigheid geboden
“Als het hier bij blijft, dan mogen we tevreden zijn. Het moederbedrijf ondervindt uiteraard schade en de klanten zijn hun gegevens (even) kwijt, maar als de hackers slechte bedoelingen gehad zouden hebben wat dan?..” Dit verklaart ethisch hacker Inti De Ceukelaire op de website van sporza. Moet ik als consument nu dan niet extra op mijn hoede zijn? “Ik wil niet speculeren en ik wil niemand angst inboezemen, maar de aanval had erger kunnen zijn.””Stel je voor dat je een update downloadt op je toestel en dat de hackers software op het toestel rond jouw pols hebben geïnstalleerd. Dat is ook maar een onfrisse gedachte. Ik zou voorlopig dus even wachten met het uitvoeren van updates tot je weet wat er gebeurd is.” aldus De Ceukelaire. Er moet absolute zekerheid zijn dat de servers helemaal vrij zijn van malware.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *