< terug

Utrecht Marathon groter dan ooit

17 mei 2024 (0 reacties)

UTRECHT – De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi atletenveld.

De Utrecht Marathon heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. De populariteit van het grootste Utrechtse hardloopevenement stijgt, wat is terug te zien in het deelnemersveld. Met verschillende onderdelen voor jong en oud biedt het evenement een unieke ervaring op de marathon, halve marathon, kwart marathon en mini marathon. Ook nieuw dit jaar is de Utregse Studentenbokaal waarin verschillende studententeams tegen elkaar strijden op de kwart marathon.

Bekend startveld
Onder de deelnemers bevinden zich ook enkele bekende namen. Nederlandse topatlete Jill Holterman zal aan de start staan van de Utrecht Halve Marathon. Een mooie voorbereiding op de doelen die later dit jaar zullen volgen. De bekende cabaretier en hardloopfanaat Dolf Jansen doet ook mee en brengt zijn kenmerkende humor en enthousiasme mee naar de startlijn. Daarnaast maakt ook voormalig schaatser Erben Wennemars deel uit van het deelnemersveld. Hun aanwezigheid onderstreept het aantrekkingskracht van de Utrecht Marathon.

Langs de hoogtepunten van Utrecht
Het parcours van de Utrecht Marathon, Utrecht Halve Marathon en de ¼ Marathon gaat langs verschillende mooie en typische Utrechtse hotspots. Zo biedt het deelnemers de kans om de gezellige sfeer, mooie natuur en hoogtepunten van de stad Utrecht te bewonderen en te beleven. Het parcours loopt vanaf de start naar Landgoed Amelisweerd via het mooie Utrechtse groen door naar de binnenstad. Hier passeren de deelnemers onder andere de Nieuwegracht en de Dom waarna zij hun route vervolgen via Park Lepelenburg, de Maliesingel en het Wilhelminapark naar de finish. Het Utrecht Science Park, waar innovatie en kennis helemaal tot zijn recht komen, is daarbij de perfecte start- en finishlocatie die de sportieve prestaties van alle lopers aanvult.

De Utrecht Marathon belooft dus een dag te worden vol sportiviteit, Utrechtse gezelligheid en onvergetelijke (sport) momenten. Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent, een enthousiaste recreatieve renner of een supporter langs de zijlijn, deze dag biedt voor iedereen iets bijzonders!

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *