< terug

Vele duizenden deelnemers bij ‘people’s marathon’ Leiden: ‘Laatste loper is mijn favoriet’ (Uitslagen)

15 mei 2023 (0 reacties)

Bart van Nunen hier op archiefbeeld maakt een geslaagd debuut.

De hele marathon voor mannen werd gewonnen door de Keniaan Edwin Kiptoo, bij de vrouwen was landgenote Mildred Chepkemei Kinyanya het snelste. Leiden kon juichen toen de winnares bij de halve marathon over de finish kwam: dat was stadgenote Charlotte van Veen. ‘Het was zó warm, ik ben niet zo’n warm weer loper’, zei ze ondanks haar overwinning. ‘Ik heb niet de tijd gehaald die ik wilde, maar ik ben wel eerste, dus ik ben heel blij.’ Bijzonder was de comeback van de nationale marathonloper Bart van Nunen. Na meer dan een jaar blessureleed was van Nunen weer wedstrijdfit en realiseerde op de tien kilometer met 30.50 de vijfde tijd. Beste Nederlander op deze afstand was Khalid Choukoud met een tweede plaats in 29.48. De kilometer werd gewonnen door de Oegandees Sikowo in 28.50

Lees hier de uitslagen

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *