< terug

Volg live de marathon van Berlijn (livestream uitslagen voorbeschouwing)

25 september 2022 (0 reacties)

Vandaag wordt de marathon van Berlijn gelopen. De wedstrijd is hier vanaf negen uur live te volgen.
Volg deze link voor een live stream . Klik hier voor de uitslagen en volg de uitslagen live. Klik hier voor de startlijsten. Meer dan 45.000 lopers uit ongeveer 150 landen worden aan de start van de BMW Marathon van Berlijn verwacht


Eliud Kipchoge kan voor de vierde keer winnen. In 2015, 2017 en 2018 heeft Eliud Kichoge gewonnen in Berlijn. Een vierde zege dit jaar zou hem op gelijke hoogte brengen met een andere looplegende, namelijk Haile Gebrselassie. De Keniaan wordt in november 38 jaar maar hij heeft eerder al gezegd, dat hij ook naar de Olympische Spelen in 2024 in Parijs wil. In maart heeft Kipchoge in Tokio de marathon gewonnen in een toptijd: 2.02.40u. De laatste winnaar Guye Adola uit Ethiopië is er ook weer bij. Hij heeft in warm weer 2.05.45u. gelopen. Het persoonlijk record van de 31-jarige loper is 2.03.46u.

Berlin marathon

Met de Amerikaanse Keira d’Amato (2:19:12 uur, Houston Marathon 2022, Amerikaans record) en Nancy Jelagat Meto staan er twee atleten op de lijst met 2:19 tijden. Nancy Jelagat Meto (KEN) lijkt van de straten van Berlijn te houden, wat ze bewees met haar tweede plaats in de halve marathon van Berlijn vorig jaar. Daarna volgde de eerste plaats bij de marathon van Valencia in december in 2:19:31 uur.

Nancy Jelagat Meto moet rekening houden met de concurrenten Gutemi Shone Imana (ETH), Maurine Chepkemoi (KEN) en Workenesh Edesa (ETH), die de 2:20-barrière kunnen doorbreken. Sara Hall (USA, 2:20:32 uur) staat ook aan de start. Rosemary Wanjiru (KEN) en Nigsti Haftu (ETH) maken hun debuut.

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *