< terug

Voorbeschouwing Istaf Indoor Düsseldorf

27 januari 2023 (0 reacties)

Duizenden fans in de arena, topatleten uit 19 landen die elkaar proberen te overtreffen, waaronder veel Duitse favorieten, debuten en de jacht op records, dat is het gerecht dat aanstaande zondag wordt geserveerd tijdens de Istaf Indoor Düsseldorf. Het wordt de derde editie. In de schijnwerpers staan de sprintsters Gina Lückenkemper en Ewa Swoboda. Nadine Visser is een van de Nederlandse deelneemsters

Zes onderdelen staan op het menu in Düsseldorf: de 60 meter voor vrouwen en mannen, de 60 meter horden voor mannen en vrouwen, verspringen vrouwen en polsstokhoogspringen mannen. 11 medaillewinnaars van de Europese kampioenschappen outdoor van vorig jaar in München komen in actie, evenals talrijke internationale topatleten. Wij lichte de favorieten op de looponderdelen eruit.

Voor Gina Lückenkemper, Duitslands sportvrouw van het jaar, wordt het indoor in Düsseldorf haar eerste optreden sinds haar magische dubbele triomf op de Europese kampioenschappen in München, waar ze gouden medailles won op zowel de individuele 100 meter als de 4 x 100 meter estafette. Ze maakt ook een tweede optreden op haar favoriete wedstrijd – maar dan in Berlijn. ” De Istaf indoor in mijn oude woonplaats te kunnen beleven na zo’n geweldig jaar en nu met zoveel fans is sensationeel voor mij”,zei Gina Lückenkemper. Zij traint in Florida. Lückenkemper, wiens beste tijd over 60 meter indoor 7,11 is, krijgt te maken met zware concurrentie, waaronder Ewa Swoboda uit Polen, die het nationale record van 6,99 heeft, terwijl Marie Josée Ta Lou uit Ivoorkust slechts driehonderdste van een seconde langzamer is.

Pia Skrzyszowska, een andere Poolse deelneemster aan de 60 meter horden voor vrouwen, loopt ook mee. Het zou een evenement moeten worden dat een finale van het kampioenschap waardig is, aangezien de Europese kampioene op de horden het opneemt tegen de zilveren medaillewinnares van München, Luca Kozák uit Hongarije, Nadine Visser uit Nederland, tweevoudig winnares van de Europese titel indoor, en de Amerikaanse Alaysha Johnson.

Bij de mannen zijn Jeremiah Azu uit Groot-Brittannië, die vorig jaar bij de Europese kampioenschappen goud won op de sprintestafette en brons op de individuele 100 meter, en de tweevoudig Afrikaans kampioen Arthur Cissé uit Ivoorkust, die vorig jaar ook in Düsseldorf won. Ook de Japanner Shuhei Tada en de Duitse indoorrecordhouder Kevin Kranz en zijn landgenoot Lucas Ansah-Peprah komen in aanmerking. Zij liepen allen onder de 6,60.

Een favoriet voor de eer bij de mannen op de 60 meter horden is Damian Czykier uit Polen. Pas vorig jaar bereikte hij op 29-jarige leeftijd de topsport met een vierde plaats op de wereldkampioenschappen. De Pool heeft binnen al laten zien in goede vorm te zijn en liep 7,48, een nationaal record. Pascal Martinot-Lagarde heeft in zijn carrière driehonderdste van een seconde sneller gelopen, maar de Fransman liep zijn persoonlijke record pas negen jaar geleden. Hij toonde echter zijn klasse door vorig jaar bij de Europese kampioenschappen de zilveren medaille te veroveren. Een rijzende Franse ster is Just Kwaou-Mathey, die brons won in München en ook meedoet in Düsseldorf.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *