< terug

Wedstrijdverslag Istaf Indoor Düsseldorf. Nadine Visser en Zoe Sedney lopen EK limiet

29 januari 2023 (0 reacties)

In de 60 m-finale maakte de Britse Asha Philip helaas een valse start en werd gediskwalificeerd. Met nog vijf sprintsters in de wedstrijd had Ewa Swoboda een goede start en kon ze net een voorsprong vasthouden die verdween toen ze de finish naderde. Europees kampioene 100 m Gina Lückenkemper had het gat gedicht, maar het was niet genoeg om de Poolse in te halen. Beide atletes kregen dezelfde tijd van 7,18 seconden. Tristan Evelyn pakte de derde plaats in 7,21 en verbrak daarmee voor de tweede keer tijdens de middag het nationale record van Barbados. Zij had in haar eerste ronde race 7,23 geklokt. “Uiteraard zijn de Europese Indoorkampioenschappen en de Wereldkampioenschappen in de zomer mijn twee grote doelen dit jaar,” zei Ewa Swoboda. “Het was weer een geweldige sfeer op de Istaf Indoor, ik hou echt van deze meeting.”

60 mtr horden
De Poolse Pia Skrzyszowska, die met 7,84 seconden de wereldranglijst aanvoerde en een persoonlijk record neerzette, won de 60 m horden na een nipte finish.. Reetta Hurske uit Finland, die in de eerste ronde al haar eigen nationale record had gebroken met 7,88, verbeterde zich in de finale verder tot 7,86 en legde beslag op de tweede plaats. Alaysha Johnson uit de VS werd derde in 7,88. “Het was echt een goede race met een heel goed resultaat. Nu hoop ik in mijn volgende race onder de 7,80 te gaan,” zei Pia Skrzyszowska en voegde eraan toe: “Eigenlijk was ik gemotiveerd omdat Jakub zijn hordenrace won. Ik zag hem eerder en dacht laten we een Poolse dubbel doen.”  Zoe Sedney finishte in de finale met 8.10 als laatste. Nadine Visser deed het beter met een vierde plaats in 7.93. Voor Visser is dat gelijk onder de EK limiet van 8.03.  Sedney liep in de serie al 8.03 precies de limiet

In de mannenfinale van de 60 m horden leek Eric Edwards een zekere winnaar, want hij domineerde vanaf het begin. Maar op de laatste meters wist Jakob Szymanski de Amerikaan op de een of andere manier voor te blijven en met 7,63 seconden te winnen. Edwards kwam in 7,64 over de streep en de Franse Just Kwaou-Mathey werd derde met 7,66 seconden. “Ik dacht niet veel aan mijn rivalen, ik wilde gewoon positief denken. Deze overwinning voelt geweldig,” zei de winnaar uit Polen.

60 mtr sprint
Het was allemaal Jeremiah Azu in de 60 m sprint. De Britse bronzen medaillewinnaar van de Europese kampioenschappen in München liet een dominante prestatie zien door na een prima start al vroeg de leiding te nemen. Met 6,60 seconden bleef hij voor op de Duitsers Owen Ansah en Julian Wagner die als tweede en derde eindigden met beiden een tijd van 6,65. “Ik vind het geweldig hier, het is mijn eerste keer in Düsseldorf. De tijd is geweldig, de baan is snel. Over twee weken ben ik terug voor de Indoor in Berlijn. Het is altijd een plezier om naar Duitsland te komen. De presentatie en de muziek, ik denk dat dat voor mij het verschil maakte,” zei Jeremiah Azu, die verwacht zijn PB van 6,56 binnenkort te kunnen verbreken.


Bekijk hier het filmverslag

Klik hier voor alle uitslagen
Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *