< terug

Wie wint in Hannuit de eerste CrossCup van 2019?

17 januari 2019 (0 reacties)

Isaac Kimeli zal voor het eerst sinds zijn zilveren medaille op het EK veldlopen te bewonderen zijn op eigen bodem. Door een rustperiode na het EK en een verkoudheid waarmee hij het voorbije weekend te maken kreeg, mogen we wellicht geen Kimeli op zijn best verwachten. Toch zullen zijn tegenstanders nog een hele kluif aan hem hebben en zal Kimeli er alles aan doen om zijn leidersplaats te verstevigen. Wat zijn uitslag ook wordt, het publiek zal ongetwijfeld maar wat graag de handen op elkaar slaan wanneer de vice-Europese kampioen in het veld passeert.

“Ik voel mij momenteel nog steeds geen 100%”, blikt Kimeli vooruit. “Ik probeer mij de komende dagen nog goed te verzorgen om toch met zo fris mogelijke benen aan de start te kunnen verschijnen. Ik bereid mij alleszins voor op veel modder zondag.”

Man in vorm is misschien wel Jeroen D’hoedt. Hij mocht niet mee naar het EK veldlopen, maar bleef allerminst bij de pakken zitten. D’hoedt leverde in het buitenland enkele straffe prestaties, wat de concurrentie ongetwijfeld niet is ontgaan. Kan hij verrassen? Robin Hendrix en Dame Tasama maakten de voorbije manches mee het mooie weer en zullen ook zondag aan de startlijn verschijnen. Niemand die eraan twijfelt dat zij hun vel duur zullen verkopen. Ook Lander Tijtgat zal zich na zijn blessure opnieuw in de debatten mengen.

En bij de beloften? In afwezigheid van Simon Debognies ziet Dorian Boulvin zijn kansen zienderogen stijgen om de leidersplaats over te nemen.

In de korte cross is het zondag uitkijken naar Ismael Debjani, Ali Hamdi, Pierre-Antoine Balhan en Valère Hustin.

Dames

Nina Lauwaert bewees de laatste weken dat zij heer en meester is in het Belgische veldlopen en ook internationaal uit de verf komt. Dat laatste mag ze zondag opnieuw bewijzen, want met de Poolse Anna Gosken Katarzyna Rutkowska, de nummers 1 en 2 van de CrossCup-manche van Mol, is de buitenlandse concurrentie niet min.

Afgelopen weekend moest Lauwaert Gosk nog ruim voor zich laten tijdens de Great Stirling XCountry. Kan de ROBA-atlete deze keer meer weerwerk bieden? Met de Roemeense Roxana Barca op de deelnemerslijst krijgt Lauwaert er alvast nog een derde taaie klant bij.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *