< terug

Zilver voor Gonny Houtman op het NK 10 km Schoorl

12 februari 2019 (0 reacties)

Gonny Houtman uit Winsum, winnares van de Ouevreprijs 2018 tijdens het Noord-Groninger Sportgala, heeft zondagmiddag tijdens het NK 10 kilometer in Schoorl een uitstekende prestatie geleverd door in de leeftijdscategorie vrouwen 65+ als tweede te eindigen. Daarnaast was er een knappe tweede plaats op de halve marathon bij de vrouwen 55+ voor plaatsgenoot Hilda Broekhuizen.

De 42e uitverkochte editie van de Groet uit Schoorl Run telde totaal 9000 deelnemers op de 10 kilometer, de halve marathon en de 30 kilometer. Voor de lopers en de vele meegereisde supporters was het ondanks de gestaag vallende regen weer volop genieten in het unieke natuurgebied rondom Schoorl. Het geaccidenteerde parcours met veel vals plat door de bossen en duinen staat als zwaar aangeschreven. De aanhoudende regen, een buitentemperatuur van zeven graden en een matige wind kracht, vergezelden de deelnemers.

De 10 kilometer telde ongeveer 4000 deelnemers. Hiervan deden er 500 mee aan het NK. Op basis van de gelopen tijden in de afgelopen periode bij de vrouwen 65+ was bekend dat Gonny Houtman zich moest meten met Gerrie den Oude uit Soest. Na de jaarlijks terugkerende chaotische start met veel duw- en trekwerk om de posities zochten de rivalen elkaar direct op. Tot het 9 kilometerpunt werd er kop over kop gezamenlijk opgelopen. Een tempoversnelling van Den Oude in de laatste kilometer kon Gonny niet pareren. Gerrie den Oude ging met de hoogste eer strijken en noteerde een tijd van 47.34 minuten. Gonny volgde op 25 seconden in 47.59 minuten. Ze liep een zeer constante race door zo wel in het eerste gedeelte als in het tweede gedeelte dezelfde tijd te noteren. Gefeliciteerd! “ik ben op waarde geklopt en daarom blij met zilver”, aldus Gonny. Het brons ging naar Joke van Bruggen uit Wieringermeer in 49.28

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *