Zinderende sprintfinish Boston marathon (video en uitslagen)

15 april 2019 (0 reacties)

BOSTON – In een van de meest opwindende finales van de 123-jarige geschiedenis van de Boston Marathon, won de Keniaanse atleet Lawrence Cherono na een ultieme sprint in Boylston Street. Hij versloeg tweevoudig kampioen Lelisa Desisa uit Ethiopië. Cherono won hiermee zijn eerste Majormarathon met twee seconden verschil in 2:07:59 . Miranda Boonstra finishte na 2.43.05

Zo close was het bijna nooit, in 2000 kon het nog spannender toen Elijah Lagat Gezahegne Abera versloeg, waarbij beide mannen dezelfde tijd kregen toegewezen, 2:09:47. Kenneth Kipkemoi werd derde in 2:08:07. Het was ook een grote dag voor de Amerikanen, want Scott Fauble en Jared Ward liepen sneller dan 2:10.00 uur. Fauble, die tot 32 km in de kopgroep liep werd 7e in 2:09:09, Ward werd 8ste n 2:09:25. Beide heren liepen daarmee de olympische limiet door in de top 10 te finishen van een Worldmajor marathon

Dames

Worknesh Degefa was een klasse apart bij de dames, want de Ethiopische bouwde tot 30 km een voorsprong op van 2:59. Ze behield tot de finishlijn voldoende voorsprong en won in 2:23:31.Ze had 42 seconden voorsprong op Edna Kiplagat uit Kenia. Jordan Hasay van de VS eindigde als derde in 2:25:20. Titelverdedigster Des Linden van de VS werd vijfde in 2: 27.00.

Miranda Boonstra
Miranda Boontra meldt dat ze een zware race had gelopen en finishte in 2.43.05 en werd daarmee 39e. Ze werd de eerste Nederlandse in Boston. Lisanne Vels finishte in 3.16.50