< terug

Stijn Baeten broedt in Zuid-Afrika op plannen voor kort en krachtig indoorseizoen

25 januari 2020 (0 reacties)

Stijn Baeten vertoeft momenteel in Dullstroom, Zuid-Afrika. Daar legt hij de basis voor komend zomerseizoen, maar ook eerder wil hij al uitpakken. Hij hoopt op één of twee snelle 1.500 meters in zaal om punten te sprokkelen voor de olympische ranking.

“Ik zit hier voor drie weken en kom op 8 februari terug”, zegt Stijn Baeten/DCLA over zijn stage in Zuid-Afrika. “De eerste twee weken verblijven we in Dullstroom en staan in het teken van de basis verder uitbouwen. De laatste week verhuizen we naar het iets lager gelegen Potchefstroom en beginnen we aan de finetuning.”

Ook de afgelopen maanden stonden al in het teken van het uitbouwen van een brede basiscondtie. “Door mijn blessures heb ik de voorbije jaren nooit een échte basis kunnen leggen. Na het EK cross heb ik geen rust genomen, dus ik vertrok met een hele goeie basis op stage. Sinds ik bij Tim Moriau train ben ik blessurevrij en heb ik de stijgende lijn in één keer kunnen doortrekken”, klinkt het.

Stijn heeft de methode van zijn nieuwe coach ondertussen doorgrond. “Het opvallendste vind ik dat we doorheen het seizoen bijna niet van prikkels veranderen: basisuithouding en basissnelheid komen het hele jaar aan bod, er is dus nooit een echte shock to the system, alleen doen we in de zomer iets meer wedstrijdtempo’s. In kilometers uitgedrukt zijn mijn topweken minder hoog dan vroeger, maar er zit meer constante in. Als mensen mijn tempo’s vragen, zeggen ze dat het cadettentrainingen zijn. Maar voor mij werkt het.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *