< terug

Stijn Baeten loopt geen voorbereidingswedstrijd en zet alles op EK indoor

18 februari 2021 (0 reacties)

Na zijn eerste twee wedstrijden van 2021 in Frankrijk en Tsjechië opteert Stijn Baeten ervoor om geen enkele andere voorbereidingswedstrijd meer af te werken. Hij traint liever rustig verder en zet alles op het EK in Torun, waar hij aan de 1.500 meter deelneemt.

“Mijn koers in Liévin kwam er meteen na een trainingsperiode op hoogte in Bakala Academy”, blikt Stijn Baeten/DCLA terug op zijn seizoensopener. “Ik sliep één nacht terug op zeeniveau en ik had meteen mijn EK-limiet te pakken, een idealer scenario bestaat niet. We hadden de race zelf georganiseerd met naast mezelf ook Robin Hendrix en twee Fransen, en liepen alle vier onze limiet. Een geslaagde dag dus.”

Honderd procent een verrassing noemt Stijn het niet, dat hij bij zijn seizoensopener meteen de EK-limiet sloopte. “Mijn trainingsgenoten en mijn ouders zeiden allemaal dat het al mooi zou zijn als ik in de buurt zou komen, maar eerlijk gezegd voelde ik mij elke week beter worden en ging ik naar Frankrijk om mijn limiet te lopen. Leuk dat het er meteen boenk op was.”

Na zijn 3’39″88 in Liévin volgde vier dagen later nog een tegenvallende 3’44″41 in Ostrava. “Ik was nog vermoeid, zowel van de hoogte als van de vorige race. Alles zat wat tegen en achteraf gezien had ik misschien beter niet gelopen, maar een extra koers in de benen is geen slechte zaak.”

Na het tweeluik 1.500’en ging de focus opnieuw op trainen. “Ik heb doorgetraind met het EK als enige doel. De IFAM heb ik bewust laten schieten om te kunnen doortrainen. De trainingen zijn ondertussen was specifieker geworden met één extra snellere prikkel per week. We blijven aan de basis werken, want het is nog altijd winter, maar het EK is binnen tweeënhalve week, dus het mag natuurlijk allemaal wat gerichter worden. Spikes heb ik nog niet aangedaan. Mijn zwaarste training van de winter staat volgende week op het menu.”

Op het BK indoor of het BK veldlopen zullen we Stijn niet aan de start zien verschijnen. “Mijn volgende wedstrijd wordt meteen het EK. Ik kan mij goed focussen op één wedstrijd, dat heb ik in Liévin al bewezen in mijn eerste race na vijf maanden, en kies ervoor om thuis in een ontspannen omgeving verder te trainen richting Torun. Ik doe een kilometer of 80 per week, dat is genoeg voor mij. Ik zet alles op Strava, dus wie mij wil volgen, kan dat daar.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *