< terug

Alwin Heijting en Lizette de Vegt winnen de Veneboerloop Drachten

10 maart 2019 (0 reacties)

Ongeveer 350 lopers deden zaterdag 9 maart mee aan de vijftiende editie van de Veneboerloop in Drachten. Een harde wind domineerde het parcours, maar het bleef gelukkig droog. Hardlopers konden kiezen uit een parcours van 5 of 10 km. Voor de jeugd was er de kidsrun. De Veneboerloop was voor leden van Impala tevens het clubkampioenschap over de weg.

Alwin Heijting uit Erm finishte als eerste man op de 10 km in 33,18 minuten. Bij de vrouwen was dat Lizzette de Vegt van Impala in een tijd van 39,40 minuten. Hiermee verdiende zij ook de titel clubkampioen in deze categorie. Bij de heren werd Henri Harmsen clubkampioen van Impala.

Wedstrijd 5 km
Met een snelle tijd van 15,35 minuten kwam Tom Hendrikse uit Assen bij de 5 km als eerste over de finish. Dione Schipper uit Steenwijkerwold was bij de dames eerste met een tijd van 20,27 minuten. Hannah Talstra van Impala, de winnaar in 2018, eindigde dit jaar als derde. Met haar tijd werd zij clubkampioen bij de dames op de 5 km. Bij de heren ging deze titel naar Jesse Joram Stork.

Kidsrun 1,5 km
Aan de start van de kidsrun verschenen veel sterke lopers. De Sneeker Sam van der Werf werd met een scherpe tijd van 5,09 minuten eerste. Bij de meisje behaalde Tess Jaarsma, eveneens uit Sneek, de eerste plek in een tijd van 5,37 minuten. Bij de jongste deelnemers tot en met 11 jaar werden Jesse de Zwart en Zoey de Vries, beide van Impala, eerste.

Atletiekvereniging Impala
De organisatie van de Veneboerloop werd dit jaar voor het eerst volledig georganiseerd door Atletiekvereniging Impala. De belangstelling was goed en het aantal na-inschrijvingen bleek overweldigend. De start van de 10 km liep hierdoor zelfs iets vertraging op. Maar het positieve gevoel overheerst; het was een geslaagd evenement met enthousiaste lopers, vrijwilligers en supporters.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *