< terug

Andrea Deelstra tevreden met de winst in de Lemelerbergloop

7 november 2022 (0 reacties)

Zaterdag berichtten wij al over de winst van Andrea Deelstra in de Lemelerbergloop. Deelstra zelf schreef erover in haar eigen weblog

Vandaag liep ik de Lemelerbergloop een cross (op en) rondom de Lemelerberg. 10,8km met heel veel hoogtemeters. Na een rondje inlopen had ik wel al door dat hard erin vliegen averechts zou werken. Verstandig als ik vandaag was, startte ik redelijk behoudend en kon vervolgens elke ronde van 3,8km iets sneller en intensiever lopen. Ik schoof op van plek 5 naar plek 4 (overall). In de laatste ronde liep ik steeds verder in op de nummer drie van dat moment, maar kon het toch niet redden. Achteraf bleek de nummer twee in de race te zijn uitgestapt, was ik toch nog derde overall. Voor mij zaten twee mannen. Wat betekent dat ik, ruimschoots, eerste dame werd met een parcoursrecord van ruim 6 minuten.
Met al die hoogtemeters lag het gemiddelde tempo niet super hoog, maar bij een cross is dat sowieso ondergeschikt aan hoe ke je wedstrijd loopt. De wedstrijd liep ik volgens plan. Ik heb onwijs genoten van het parcours en het publiek. Bovenal ben ik heel blij dat ik weer zonder klachten aan mijn been kon lopen. En ik denk dat ik geen betere prikkel dan dit had kunnen wensen voor de 7-Heuvelenloop over twee weken.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *